Ingemaakte buikspek
Voor de bouillon schillen we de knoflook en doen deze in een pan met water, leggen er zout en hele zwarte peperkorrels in. We brengen het aan de kook en voegen het schoongemaakte varkensbuikstuk toe. Laat dit ongeveer een uur koken. Daarna halen we het buikspek eruit en laten het even afkoelen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kg varkensbuik
voor de paneer 1 theelepel zout
2 theelepels gemalen zoete paprika
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
3 teentjes knoflook
marine 10 korrels hele zwarte peper
6 teentjes knoflook
2 theelepels zout
Kookinstructies
Ondertussen bereiden we het paneermengsel voor. In een kom doen we zout, gemalen peper, paprika, geperste knoflook en gieten we 2-3 theelepels bouillon van het varkensvlees erbij. We mengen het tot een massa waar we vervolgens het hele stuk varkensvlees in zullen wikkelen.
Zo wikkelen we het in aluminiumfolie en leggen we het in de vriezer. Na 3 uur verplaatsen we het naar de koelkast.
Bij het serveren snijden we het koud in plakjes en serveren we het met brood en ingelegde groenten.
Wat u nog niet wist over dit recept Ingemaakte buikspek
Gemarineerd spek is een populaire Tsjechische lekkernij die door veel mensen geliefd is om zijn uitgesproken smaak en sappigheid. De bereiding omvat het marineren van het spek in aromatische specerijen, zoals knoflook, komijn en paprika, wat het een onmiskenbaar karakter geeft. Na het marineren wordt het spek vaak gebakken of koud geserveerd, in dunne plakjes gesneden als delicatesse met brood en ui. Dit gerecht is niet alleen populair op feestelijke tafels, maar ook bij verschillende vieringen en bijeenkomsten met vrienden, waar het altijd verblijdt met zijn rijke smaak.