Aardappelsaus

We koken een aardappel, schillen hem en raspen hem fijn op de rasp. We schillen de knoflook en raspen of persen deze ook fijn bij de aardappel.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 theelepel fijne mosterd
1/2 bosje peterselie
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels azijn
1 stuks aardappel
3 eetlepels yoghurt
2 teentjes knoflook
Kookinstructies
Daarna voegen we yoghurt, azijn, mosterd en zout toe. Alles samen kloppen en geleidelijk de olie erbij gieten. Als het bijna klaar is, voegen we als laatste ingrediënt de gehakte peterselie toe.
Deze dressing is ook heerlijk als dip voor groenten..
Wat u nog niet wist over dit recept Aardappelsaus
Aardappelgoulash is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat meestal wordt geserveerd als bijgerecht of als zelfstandige schotel. De belangrijkste ingrediënten zijn aardappelen, die gekookt worden en vervolgens worden ingedikt tot een romige consistentie. De goulash wordt vaak op smaak gebracht met verschillende kruiden, zoals peterselie of dille, en kan ook groenten zoals wortelen of erwten bevatten. Het is heerlijk met gebraden vlees of knoedels. Aardappelgoulash is populair vanwege zijn eenvoud en smaak, die zowel volwassenen als kinderen aanspreekt.