Wafelbeslag

Wafelbeslag
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Porties: 10

Wafelbeslag is in de winkel te koop. Maar wafelbeslag kan ook eenvoudig thuis worden gemaakt. Wafelbeslag is namelijk helemaal niet zo moeilijk dat een beginnende kok of kokkin het niet zou kunnen. Hier brengen we u een top en beproefd recept voor wafelbeslag, waarmee u uw thuisreputatie meteen kunt verbeteren. De toegevoegde gesmolten boter zal de wafels een stukje hoger op de gastronomische ladder duwen.
Wafelbeslag kan echter ook in een hartige variant worden gemaakt, en dat met slechts een paar eenvoudige kookhandelingen. Laat de suiker in het recept achterwege en voeg meer zout toe aan het wafelbeslag. U kunt er vervolgens wat groene kruiden aan toevoegen - peterselie, basilicum en dergelijke. Hartig wafelbeslag serveert u met gesmolten kaas of een andere van uw favoriete smeersels. Het recept voor wafelbeslag vindt u iets verderop. U zult zien, het zal u zeker smaken.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

200 g bloem (fijne bloem)
100 g bloem (deeltijd bloem)
75 g poedersuiker
snufje zout
1 pakje bakpoeder
500 ml melk
100 g gesmolten boter
2 eieren

Kookinstructies

Eerst smelt je de boter in een kleinere pan. Meng in een grote kom vervolgens alle droge ingrediënten: bloem, suiker, zout en bakpoeder. Giet de gesmolten boter, melk en hele eieren (zonder schalen :) erbij. Klop langzaam het wafeldeeg luchtig.

Het wafelijzer moet natuurlijk voorverwarmd zijn en dankzij de gebruikte boter hoef je geen extra vetstof tegen het aanbakken toe te voegen. Giet het deeg direct in het wafelijzer en bak volgens de prestaties ervan.

Wat u nog niet wist over dit recept Wafelbeslag

Wafelbeslag is de basiscomponent voor het maken van heerlijke en krokante waffles. Het bereiden van het beslag is eenvoudig: meng bloem, suiker, zout en bakpoeder. Voeg eieren, melk en gesmolten boter toe en meng het geheel goed. Het beslag moet glad en klontvrij zijn. Voor extra smaak kun je vanille-extract of kaneel toevoegen. Giet het beslag in een voorverwarmd wafelijzer en bak tot ze goudbruin zijn. Serveer de gebakken waffles met ahornsiroop, fruit of slagroom voor de perfecte ervaring.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.3/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Smaken, Desserts, Goodies, Frans, Gebak, Voor kinderen, Pasta's
Štítky: voorgerecht, babyvoeding, dessert, Franse keuken, dessert, snack, deeg, wafels

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Wafelbeslag.

Reactie toevoegen