Huisgemaakte bloedworst

Huisgemaakte bloedworst
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Mannen zullen het zeker waarderen als je voor hen zelfgemaakte leverworst maakt. Je koopt bij je slager varkensschenkel, poten, hoofd, tong, lever. Eventueel kun je een andere combinatie van vlees kiezen. De slager zal je zeker adviseren.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

2 kg varkenshoofd
1 kg varkens tong
0,5 kg varkenslever
500 ml bouillon
1,5 kg varkensknie
1 st. keukenui
knoflook
majoraan
kruidnagel - gemalen
zout
zwarte peper - gemalen
kruidnagel - gemalen
stukje reuzel

Kookinstructies

We bereiden grote pannen of een snelkookpan voor en we beginnen ermee.

We reinigen de voetjes, het hoofd en de knieën goed. We ontdoen ze eventueel van haartjes. De niet-gezouten lever koken we apart in een andere pan. Het overige vlees koken we heel lang. Je moet het in de gaten houden. Het vlees moet zacht zijn, maar niet helemaal.

Daarna gieten we de bouillon van het vlees af en zetten die apart. We verwijderen het vet uit de bouillon.

We snijden de lever in kleine stukjes, schillen de tong en snijden die ook. We plukken het vlees van de botten en snijden het in stukjes. De huid malen we of snijden we ook in hele kleine stukjes.

We nemen een enorme pan en fruiten de ui in het vet. We voegen al het vlees, de huid en de lever toe. We gieten de bouillon van het vlees erbij en kruiden het. We voegen knoflook toe naar smaak. We verwarmen het lichtjes en zetten het apart, waar we al een voorbereide omhulsel voor de bloedworst hebben.

We vullen het, binden beide uiteinden dicht. En we binden het midden van de worst nog eens.

We plaatsen de gevulde darm in kokend water en koken gedurende ongeveer 1,5 - 2 uur.

Daarna halen we het eruit, prikken we lucht eruit en laten het afkoelen. Tijdens het afkoelen draaien we het en passen we de vorm aan.

Uiteindelijk laten we het een nacht in de koelkast rusten.

De volgende dag snijden we op een snijplank de ui en de bloedworst. We besprenkelen het met azijn en serveren met vers brood. Smakelijk en eet smakelijk.

Wat u nog niet wist over dit recept Huisgemaakte bloedworst

Thuisgemaakte pressed meat is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat wordt bereid van verschillende soorten vlees, waaronder varkensknie en buikspek. Het vlees wordt gaar gekookt en vervolgens gemengd met specerijen, ui en knoflook. Het mengsel wordt in een vorm gegoten en mag opstijven. Het resultaat is een smakelijk gerecht dat lijkt op aspic, dat meestal geserveerd wordt in plakken met ui, azijn en brood. Pressed meat is populair, niet alleen vanwege de rijke smaak, maar ook vanwege de mogelijkheid om restjes vlees te benutten, waardoor voedselverspilling wordt geminimaliseerd.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Smaken
Štítky: Tsjechische keuken, voorgerecht

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Huisgemaakte bloedworst.

Reactie toevoegen