Huiselijke broodjes
Broodjes met liefde thuis gebakken. Laten we het proberen. Thuisgebakken broodjes.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 theelepel suiker
150 ml olie
600 g bloem - glad
1 stuk gisten (42g)
250 ml halfvolle melk
1 stuk ei voor bestrijken
zout - grof (voor garnering)
1 theelepel gewone zout
3 stuks eieren
Kookinstructies
We mengen suiker, gist, een beetje lauwe melk en maken een deegstarter. We bestuiven het met bloem en laten het rijzen.
Daarna zeven we de bloem, eieren, melk, olie, suiker, zout en de afgewerkte deegstarter in een kom. We kneden het goed door en bestoven met fijne bloem. Nu laat het deeg 1 uur rijzen.
Wij bereiden een siliconen of houten deegplank en kneden het deeg daar nogmaals. We bekleden de bakplaat met bakpapier.
We vormen grotere bolletjes en verplaatsen ze naar de bakplaat, waar ze nog een halfuur rusten en rijzen.
We verwarmen de oven voor op 180°C. We snijden een kruis in de bolletjes, bestrijken ze met losgeklopt ei en bestrooien ze met zout, kaas of zaden.
En dan hup de oven in. We bakken ze 20 minuten.
Eet smakelijk.
Wat u nog niet wist over dit recept Huiselijke broodjes
Thuisgebakken broodjes zijn heerlijke gebakjes die je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn geweldig voor ontbijt met boter en jam, maar ook als bijgerecht bij soepen en salades. Voor hun bereiding heb je basis ingrediënten nodig zoals bloem, gist, melk en boter. Het deeg wordt gekneed tot een fijne en elastische consistentie, laat rijzen en vervolgens worden kleine bolletjes gevormd. Na het bakken hebben de broodjes een gouden korst en een zachte binnenkant. Je kunt ze bestrooien met sesamzaad, maanzaad of grof zout voor extra smaak. Het resultaat zijn verse en geurige broodjes waar het hele gezin van zal genieten.