Noten klaverbladeren
Snelgebakje.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
ter versiering hazelnooten
indien nodig vet om in te vetten
deeg 150 g gemalen noten
2 eetlepels paneermeel
1 stuk ei
150 g suiker
Kookinstructies
Meng de breadcrumbs met suiker, ei en noten. Kneed het deeg. Laat dit ongeveer een half uur in de koelkast rusten.
Nadat we het eruit halen, breken we kleine stukjes af, waar we bolletjes van maken. Deze verbinden we na drie aan elkaar en steken een hazelnoot in het midden.
Leg ze op een ingevette bakplaat en zet ze in een voorverwarmde oven op 150°C.
Haal de klaverbolletjes eruit, laat ze afkoelen en we kunnen ze direct serveren.
Wat u nog niet wist over dit recept Noten klaverbladeren
Nootklaverbollen zijn een traditionele Tsjechische zoetigheid die de liefhebbers van noten en zoetigheden zal plezieren. Deze heerlijke stukjes bestaan uit fijn gemalen noten, die worden gecombineerd met een zoete room en in de vorm van kleine klaverbladjes worden gevormd. Nootklaverbollen zijn doorgaans bedekt met chocolade, wat hen de perfecte zoet-zoutharmonisatie geeft. Ze zijn populair op feestelijke tafels en als cadeau bij verschillende gelegenheden. Elk stuk is een waar genot voor de smaakpapillen.