Kokosmakronen

Kokosmakronen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We nemen eiwitten die we tot stevige sneeuw kloppen. Daar voegen we een helft van de poedersuiker aan toe en kloppen we samen opnieuw stijf.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

160 g geraspte kokos
1/2 stuks citroen - sap
160 g poedersuiker
boter voor het invetten van de bakplaat
4 stuks eiwit

Kookinstructies

Kokos mengen we met de andere helft van de suiker, voegen we citroensap toe en mengen we geleidelijk door het al voorbereide eiwit.

We bereiden een ingevette bakplaat voor, waarop we met een lepel sneeuwhoopjes leggen. We bakken op een milde temperatuur van 140°C.

Kokoskoekjes zijn na het bakken klaar.

Wat u nog niet wist over dit recept Kokosmakronen

Kokosmatten zijn populaire Tsjechische lekkernijen die het hart van veel fijnproevers hebben veroverd. Deze kleine traktaties zijn gemaakt van geraspte kokosnoot, suiker en eiwitten, waardoor ze licht en knapperig zijn. Kokosmatten worden vaak goudbruin gebakken en hebben een heerlijke zoete smaak. Ze zijn ideaal als dessert bij een kopje koffie of thee. Een variant van de kokosmatten omvat ook chocoladeglazuur, dat een extra smaakdimensie toevoegt. Kokosmatten zijn dus een geweldige keuze voor elke zoetekauw.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.2/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Tsjechisch, Smaken, Zoetwaren, Voor kinderen, Kerstgerecht
Štítky: Tsjechische keuken, snoep, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kokosmakronen.

Reactie toevoegen