Eiersalade met selderij

Eiersalade met selderij
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Uit de geschilde, hardgekookte eieren halen we de dooiers en hakken de eiwitten fijn. De gewassen selderij snijden we in kleine stukjes en doen deze in een pan met opgebouwde boter om kort te stoven. De ham snijden we in blokjes.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

100 g boter
2 - 3 eetlepels mayonaise
5 stuks eieren
80 g selderij
80 g ham
1 eetlepel dijonmosterd
naar smaak gemalen zwarte peper
zout

Kookinstructies

Eidooiers, mosterd en toegestane boter mengen we samen tot een gladde massa. Daarin mengen we de ham met de fijngehakte eiwitten, de afgekoelde selderij en mayonaise. Naar smaak vervolgens op smaak brengen met zout en peper en koel laten rusten.

We serveren de smeersel op vers brood, eventueel gegarneerd met verse groenten naar smaak.

Wat u nog niet wist over dit recept Eiersalade met selderij

Ei-selderijspread is een geweldige keuze voor een snelle en smakelijke snack. De basis bestaat uit zachtgekookte eieren, die waarschijnlijk worden gecombineerd met zachte kwark of mayo, wat het een romige textuur geeft. Selderij voegt frisheid en knapperigheid toe aan de spread, waardoor het een uitzonderlijke lekkernij wordt. Je kunt de spread genieten op vers brood of als dip met vers groenten. Het is smakelijk, voedzaam en vol eiwitten - ideaal voor zowel lunch als ontbijt.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Spread, Groente
Štítky: Tsjechische keuken, smeersel

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Eiersalade met selderij.

Reactie toevoegen