Knoflook-ei salade met ham en kaas

Hardgekookte eieren pel je en raspt ze in een kom samen met kaas, zoals gouda of horácký. We kunnen zowel een fijne als een grove rasp gebruiken.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
3 hardgekookte eieren
120 g harde kaas
120 g ham van het bot (of gestoofd)
ongeveer 3 teentjes knoflook (naar smaak en scherpte)
ongeveer 150 g mayonaise, naar dikte (of zure room)
zout
gemalen peper
Kookinstructies
Kook de eieren hard, pel ze en rasp ze in een kom samen met kaas, bijvoorbeeld gouda of horkácký. We kunnen zowel een fijne als een grove rasp gebruiken, afhankelijk van onze voorkeur. Voeg fijn geraspte knoflook, in blokjes gesneden ham toe, en breng op smaak met zout en peper. Meng vervolgens mayonaise naar smaak en gewenste consistentie van de spread, die we kunnen combineren met zure room als we de spread lichter willen maken.
Na grondig mengen laten we de spread even rusten in de koeling en kunnen we deze serveren.
Serveer met vers brood of gebak, bijvoorbeeld op plakjes stokbrood of broodjes. Voor de garnering volstaat seizoensgebonden groenten naar onze voorkeur.
Wat u nog niet wist over dit recept Knoflook-ei salade met ham en kaas
Knoflook-ei pasta met ham en kaas is een heerlijke en voedzame traktatie, ideaal voor het ontbijt of als hapje op een borrelplank. De combinatie van zachtgekookte eieren, knoflook, kwaliteitsham en gesmolten kaas creëert een prachtig romige textuur en een uitgesproken smaak. De pasta is ook perfect voor feesten of familiebijeenkomsten. Het wordt aanbevolen om te serveren met vers brood en te garneren met verse peterselie voor verfrissing. Het is een snel, eenvoudig en smakelijk recept dat het hele gezin zal aanspreken.