Geroosterde zalm met romige spinazie
Gewassen stukken zalm sprenkelen we met citroensap, zouten we en pepen we. We snijden de geschaalde uien en knoflook fijn. We laten de spinazie een beetje slinken en snijden het daarna grof.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 porties zalmfilet zonder huid
500 g bevroren bladspinazie
1 st ui
1 dl slagroom
4 teentjes knoflook
naar smaak citroensap
zout
gemalen zwarte peper
indien nodig olie
1 takje tijm
boter
ter garnering citroen
Kookinstructies
In een pan met hete olie laten we de ui fruiten, daarna roeren we de spinazie en de knoflook erdoor, en kruiden we met zout en peper. We laten het sudderen tot al het vocht is verdampt. Op dat moment gieten we de room erbij en laten het opwarmen.
Naast op de pan bakken we een takje tijm in boter en daarna de zalm ook aan beide kanten.
We leggen het spinazie mengsel op een bord en daarop de zalm. We kunnen het garneren met een schijfje citroen en de gebakken tak tijm. Gegrilde aardappelen passen hier uitstekend als bijgerecht.
Wat u nog niet wist over dit recept Geroosterde zalm met romige spinazie
Gebakken zalm met romige spinazie is een heerlijk en gezond gerecht dat de fijne smaak van zalm combineert met de romigheid van romige spinazie. Zalm is rijk aan omega-3-vetzuren en spinazie levert de nodige vitamines en mineralen. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden, ideaal voor een snel en smakelijk diner. De zalm wordt goudbruin gebakken, terwijl de romige spinazie een heerlijke saus creëert die de smaak ervan versterkt. Serveer met gekookte aardappelen of rijst voor een complete maaltijd.