Geroosterde zalm met romige spinazie

Geroosterde zalm met romige spinazie
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Gewassen stukken zalm sprenkelen we met citroensap, zouten we en pepen we. We snijden de geschaalde uien en knoflook fijn. We laten de spinazie een beetje slinken en snijden het daarna grof.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

4 porties zalmfilet zonder huid
500 g bevroren bladspinazie
1 st ui
1 dl slagroom
4 teentjes knoflook
naar smaak citroensap
zout
gemalen zwarte peper
indien nodig olie
1 takje tijm
boter
ter garnering citroen

Kookinstructies

In een pan met hete olie laten we de ui fruiten, daarna roeren we de spinazie en de knoflook erdoor, en kruiden we met zout en peper. We laten het sudderen tot al het vocht is verdampt. Op dat moment gieten we de room erbij en laten het opwarmen.

Naast op de pan bakken we een takje tijm in boter en daarna de zalm ook aan beide kanten.

We leggen het spinazie mengsel op een bord en daarop de zalm. We kunnen het garneren met een schijfje citroen en de gebakken tak tijm. Gegrilde aardappelen passen hier uitstekend als bijgerecht.

Wat u nog niet wist over dit recept Geroosterde zalm met romige spinazie

Gebakken zalm met romige spinazie is een heerlijk en gezond gerecht dat de fijne smaak van zalm combineert met de romigheid van romige spinazie. Zalm is rijk aan omega-3-vetzuren en spinazie levert de nodige vitamines en mineralen. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden, ideaal voor een snel en smakelijk diner. De zalm wordt goudbruin gebakken, terwijl de romige spinazie een heerlijke saus creëert die de smaak ervan versterkt. Serveer met gekookte aardappelen of rijst voor een complete maaltijd.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Hoofdgerecht, Visvlees, Groente
Štítky: Tsjechische keuken, hoofdgerecht

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Geroosterde zalm met romige spinazie.

Reactie toevoegen