Kalf ragout

Vlees snijden we in stukjes, sjalotjes en knoflook pellen we. In een pan verwarmen we boter met olie en bakken het vlees aan alle kanten goudbruin. We voegen toe...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
600 g kalfsvlees
10 kleine sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 takje salie
2 eetlepels olie + een nootje boter
1 eetlepel tomatenpuree
sap van 1/2 limoen
schil van 1/2 limoen
100 ml dessert zoete wijn (port, sherry)
200 g druiven
50 g gepelde amandelen
zout
1 eetlepel zoete gemalen paprikapoeder
specerijen voor rundvlees
Kookinstructies
Vlees snijden we in stukjes, sjalotten en knoflook pellen.
In een pan verhitten we boter met olie en braden we het vlees aan alle kanten goudbruin.
We voegen de sjalot, hele knoflook en een takje salie toe. We voegen zout en peper toe en voegen paprika samen met tomatenpuree.
We mengen alle ingrediënten goed door elkaar en gieten er heet water bij (ongeveer 300 ml).
We voegen wijn, citroensap en schil toe. We laten het onder de deksel sudderen.
In een verhitte pan roosteren we de amandelen tot een lichte gouden kleur, dan schakelen we het fornuis uit en laten ze verder garen op de restwarmte tot ze bruin zijn.
We wassen de druiven en halveren ze.
Wanneer het vlees zacht is, voegen we de druiven, geroosterde amandelen en indien nodig een beetje heet water toe.
We laten het nog koken en schakelen het na tien minuten uit.
Wat u nog niet wist over dit recept Kalf ragout
Kalfsragout is een smakelijk en vullend gerecht dat traditioneel bereid wordt met fijn kalfsvlees. Deze ragout wordt meestal gestoofd met aromatische groenten, zoals wortelen, uien en selderij, en wordt op smaak gebracht met kruiden zoals rozemarijn of tijm. Het langzame koken zorgt ervoor dat het vlees een uitgesproken smaak krijgt en mals wordt. Kalfsragout wordt vaak geserveerd met een bijgerecht, zoals dumplings of aardappelpuree, waardoor een heerlijke en stevige maaltijd ontstaat die ideaal is voor gezinslunches of feestelijke gelegenheden.