Kaas saus met kipfilet

Kaas saus met kipfilet
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Fijngehakte ui bakken we goudbruin in de pan. Daarna voegen we de in reepjes gesneden kip toe, zouten, peppen en bakken. Als het klaar is, zetten we het opzij. Let op met het zouten, want blauwschimmelkaas is van zichzelf al vrij zout, dus zorg dat je niet te veel zout toevoegt.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

saus 250 ml kookroom
150 g blauwaderkaas
1 snufje gemalen zwarte peper
1 - 2 stuks ui
2 - 3 blokjes smeerkaas
300 g kippenvlees
1 snufje zout

Kookinstructies

In de pan doen we de verkruimelde blauwschimmelkaas, die we laten smelten. Vervolgens voegen we de gesmolten kaas toe. Als deze ook is gesmolten, voegen we de room toe, in een hoeveelheid afhankelijk van hoe dik we de saus willen hebben. Wanneer de saus naar onze wens dik is, voegen we het vlees met ui toe en roeren we alles door.

De saus is ook heerlijk met paddenstoelen.

Dit serveren we het beste met pasta.

Wat u nog niet wist over dit recept Kaas saus met kipfilet

Kaas saus met kip is een heerlijke schotel die de zachtheid van kip combineert met de romige kaasachtige smaak. Dit gerecht is perfect bij pasta, rijst of als vulling voor tortilla's. Kaassaus wordt meestal bereid met verschillende kazen die een rijke smaak en romige textuur bieden. Door het toevoegen van specerijen en kruiden komt het gerecht tot leven en wordt het een onvergetelijke culinaire ervaring. Het is een ideale keuze voor een snel diner waar het hele gezin van zal genieten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gevogelte, Hoofdgerecht, Sauzen
Štítky: Tsjechische keuken, hoofdgerecht, vegetarisch recept

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kaas saus met kipfilet.

Reactie toevoegen