Kalkoen met pruimen-en-kastanjenvulling

Spoelen gevogelte fijnhakken of malen en in olie met ui goudbruin bakken (als je maag gebruikt, kook ze dan eerst tot ze zacht zijn). Tot...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kalkoen
250 g kalkoendelen (of kippenorganen - hartjes, lever, maag)
een beetje zonnebloemolie
3 kleine uitjes
1/2 l melk
5 eieren
1/2 kg gedroogde pruimen
1/4 kg kastanjes
1 eetlepel gedroogde oregano
1 bol knoflook
50 ml cognac
voorzien van het korstenvrij brood
zout
peper
Kookinstructies
Hak de schoongemaakte ingewanden fijn of maal ze en bak ze in olie met ui tot ze goudbruin zijn (als je de maag gebruikt, kook ze eerst totdat ze zacht zijn).
Voeg de eieren, pruimen, kastanjes, oregano, gehakte knoflook, armagnac en het mengsel van ingewanden toe aan de melk. Meng geleidelijk stukjes toastbrood erdoorheen tot je een stevige massa krijgt. Kneed de vulling goed met je handen, voeg zout en peper toe. Bak een klein stukje van de vulling voor het vullen van de kalkoen en proef het om te controleren of de smaak goed is. Als dat het geval is, vul de kalkoen en naai de opening dicht.
Verwarm de oven voor op 175 graden, als je een heteluchtoven hebt, stel dan in op 155 graden. Bestrijk de kalkoen met olie, zout en bak het twee tot vier uur, waarbij meestal één uur baktijd per kilo gewicht wordt gerekend.
Zet aan het einde over op grillstand, bestrijk de kalkoen met het lekwater en grill kort om een goudbruine kleur te krijgen.
Wat u nog niet wist over dit recept Kalkoen met pruimen-en-kastanjenvulling
De kalkoen met pruimen-kastanjen-vulling is een delicatesse die het sappige vlees van de kalkoen verbindt met een rijke smaak. De vulling, gemaakt van gebakken kastanjes en zoete pruimen, geeft het gerecht een unieke zoet-zoute harmonie. Dit traditionele recept is ideaal voor feestelijke gelegenheden en familiefeesten, waar het elke fijnproever zal verblijden. Het bereiden van de kalkoen met vulling vereist zorgvuldigheid, maar het resultaat is de moeite waard – sappig vlees en aromatische vulling zullen uw gasten verrassen en de geur van de herfst op tafel brengen.