Kalkoendij met tomaten gevuld met groentecouscous

Kalkoendij met tomaten gevuld met groentecouscous
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Vlees grondig wassen, afdrogen, zouten en bestrooien met gemalen paprika. Voeg plakjes boter toe en zet in een voorverwarmde oven op 180 °C. Na goed aanbakken…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 kalkoenbillen
70 g boter
100 ml witte wijn
1/2 theelepel zoete paprikapoeder
1/2 theelepel pittige paprikapoeder
250 g couscous
1 middelgrote courgette
1 rode paprika
1 witte paprika
4 grote tomaten
4 lente-uitjes
peterselie
verse basilicum
zout
olijfolie

Kookinstructies

Was het dijbeen grondig, droog het af, strooi er zout over en bestrooi het met paprikapoeder. Leg er vervolgens stukjes boter op en zet het in een voorverwarmde oven op 180°C.

Na het bakken gieten we wijn erbij, dekken we het af en bakken we verder totdat het zacht is. Indien nodig, voegen we water of bouillon toe. Aan het einde van het bakken verwijderen we het deksel van de braadslee en bakken we het goudbruin af.

Verhit olie in een pan, voeg dan de fijngehakte courgette, paprika's en witte delen van de uitjes toe. Bestrooi met zout en laat stoven totdat het gaar is, maar de groenten moeten krokant blijven.

Was de tomaten grondig, snijd de bovenkant eraf en haal de binnenkant eruit.

Kook de couscous volgens de instructies, meng het met de gestoofde groenten, voeg de groene delen van de uitjes, peterselie en basilicumblaadjes toe.

Vul de tomaten met het bereide mengsel en zet ze in de voorverwarmde oven, waar ze kort worden gegrild of opgewarmd. De vocht die tijdens het bakken ontstaat, serveren we apart.

Wat u nog niet wist over dit recept Kalkoendij met tomaten gevuld met groentecouscous

Kalkoenbout met tomaten gevuld met groentecouscous is een verrukkelijk gerecht dat de rijke smaak van kalkoenvlees combineert met de versheid van de gevulde tomaten. Deze combinatie biedt een uitgebalanceerde portie eiwitten en vezels dankzij de groentecouscous, die het gerecht niet alleen voedingswaarde, maar ook een interessante textuur geeft. Geroosterde tomaten, gevuld met aromatische ingrediënten, complementeren perfect het malse vlees. Dit gerecht is ideaal voor feestelijke gelegenheden, maar ook voor dagelijkse familiediners.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (30 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gevogelte
Tag: tomaten, gevogeltevlees, lunch, gewone dag, gebraden, courgette, zomer recepten, kruiden, gemiddeld-moeilijk, groentegerechten, kalkoenvlees

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kalkoendij met tomaten gevuld met groentecouscous.

Reactie toevoegen