Kalkoendij met tomaten gevuld met groentecouscous

Vlees grondig wassen, afdrogen, zouten en bestrooien met gemalen paprika. Voeg plakjes boter toe en zet in een voorverwarmde oven op 180 °C. Na goed aanbakken…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kalkoenbillen
70 g boter
100 ml witte wijn
1/2 theelepel zoete paprikapoeder
1/2 theelepel pittige paprikapoeder
250 g couscous
1 middelgrote courgette
1 rode paprika
1 witte paprika
4 grote tomaten
4 lente-uitjes
peterselie
verse basilicum
zout
olijfolie
Kookinstructies
Was het dijbeen grondig, droog het af, strooi er zout over en bestrooi het met paprikapoeder. Leg er vervolgens stukjes boter op en zet het in een voorverwarmde oven op 180°C.
Na het bakken gieten we wijn erbij, dekken we het af en bakken we verder totdat het zacht is. Indien nodig, voegen we water of bouillon toe. Aan het einde van het bakken verwijderen we het deksel van de braadslee en bakken we het goudbruin af.
Verhit olie in een pan, voeg dan de fijngehakte courgette, paprika's en witte delen van de uitjes toe. Bestrooi met zout en laat stoven totdat het gaar is, maar de groenten moeten krokant blijven.
Was de tomaten grondig, snijd de bovenkant eraf en haal de binnenkant eruit.
Kook de couscous volgens de instructies, meng het met de gestoofde groenten, voeg de groene delen van de uitjes, peterselie en basilicumblaadjes toe.
Vul de tomaten met het bereide mengsel en zet ze in de voorverwarmde oven, waar ze kort worden gegrild of opgewarmd. De vocht die tijdens het bakken ontstaat, serveren we apart.
Wat u nog niet wist over dit recept Kalkoendij met tomaten gevuld met groentecouscous
Kalkoenbout met tomaten gevuld met groentecouscous is een verrukkelijk gerecht dat de rijke smaak van kalkoenvlees combineert met de versheid van de gevulde tomaten. Deze combinatie biedt een uitgebalanceerde portie eiwitten en vezels dankzij de groentecouscous, die het gerecht niet alleen voedingswaarde, maar ook een interessante textuur geeft. Geroosterde tomaten, gevuld met aromatische ingrediënten, complementeren perfect het malse vlees. Dit gerecht is ideaal voor feestelijke gelegenheden, maar ook voor dagelijkse familiediners.