Gegaard kipp met room
Hele kip verdelen we in kleinere stukken of gebruiken we al in stukken gesneden delen van de dijen of de borst en paneren we ze in kruiden. Geschild aardappelen snijden we in plakjes.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 stuk kip
10 stuks aardappelen
1 - 2 bekers lange houdbare room
naar smaak 1 pakje specerijen voor gebakken kip
zout
naar behoefte 3 - 4 eetlepels olie
Kookinstructies
We gieten olie in de braadslee, waarop we aardappelschijfjes leggen. Dan leggen we de kip erin, zodat de stukjes zo veel mogelijk ondergedompeld zijn. Op deze manier gieten we er room overheen, zetten het in de oven op 220°C en bakken het gedurende 1,5-2 uur, afhankelijk van wanneer de kip gaar is.
Zeer eenvoudige bereiding, geweldige smaak.
Wat u nog niet wist over dit recept Gegaard kipp met room
Gegratineerde kip in room is een populair gerecht dat sappig kippenvlees combineert met romige, heerlijke room. De bereiding is eenvoudig - de kip wordt gemarineerd met kruiden en specerijen, daarna wordt hij bedekt met een dikke laag room en gegrild in de oven. Het resultaat is een smakelijke maaltijd die perfect past bij rijst of vers brood. Deze uitstekende combinatie maakt van elke lunch of diner een culinaire ervaring. Gegratineerde kip in room is een ideale keuze voor familiediners of feestelijke gelegenheden.