Kipfilets met citroenverbena en romige kerrierijst

Kipfilets met citroenverbena en romige kerrierijst
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 2

In de pan verhitten we olie en bakken we de stukjes vlees die zijn gezouten en gepeperd op hoog vuur. Een beetje bijgieten, voegen we stukjes verveine en plakjes grondig toe…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

4 plakjes kipfilet
3 takjes citroentijm
4 dunne plakken citroen
olijfolie
1 eetlepel boter
bouillon
zout
versgemalen peper

Kerrie rijst
200 g Basmati rijst
2 theelepels kerriepoeder
2 eetlepels boter
zout
bladjes citroentijm
peterselie

Kookinstructies

Verwarm olie in een pan en bak de plakjes vlees snel aan, die we zout en peper hebben gegeven. Voeg een beetje vocht toe, voeg takjes verbena en plakjes zorgvuldig gewassen citroen toe, en stoof tot ze zacht zijn. Zodra het vlees zacht is, verwijderen we de verbena en mengen we een lepel koude boter erdoor.

Kook de rijst volgens de instructies. Smelt boter in een grotere pan, voeg curry toe, meng grondig met de rijst en breng op smaak met zout. Voeg tenslotte fijngehakte peterselie en bladeren van verbena toe.

Wat u nog niet wist over dit recept Kipfilets met citroenverbena en romige kerrierijst

Kipfilets met citroentijm zijn een perfect gekruid gerecht dat je betovert met zijn frisheid en zachtheid. Citroentijm voegt een lichte citrusnoot toe aan de kip, die de smaak prachtig aanvult. Boterige kerrierijst is een heerlijke basis die harmoniseert met de pittige tonen van de kip. Samen vormen ze een evenwichtig en aromatisch gerecht, ideaal voor elke gelegenheid. Dit gerecht is niet alleen smakelijk, maar ook visueel aantrekkelijk, waardoor het een geweldig lokmiddel is voor liefhebbers van goed eten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (32 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gevogelte
Tag: kip, gevogeltevlees, koken, lunch, eenvoudig, gewone dag, diner, eenvoudig, kruiden, verstikking, citrus

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kipfilets met citroenverbena en romige kerrierijst.

Reactie toevoegen