Kip shawarma

Kipfilet in dunne reepjes snijden. Voeg een mengsel van specerijen toe (naar smaak), olijfolie en zet het een uur in de koelkast om te marineren.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kg ontbeende kippenbouten
olijfolie
Kruidenmix voor shawarma in verhouding
2 theelepels kerrie
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel kurkuma
1/2 theelepel zoete paprika
1/2 theelepel peper
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
zout
Mangosaus
mango
knoflook
chili
suiker
zout
water
Tahini-saus
tahini-pasta (ongekruide sesampasta; verkrijgbaar in de supermarkt)
water
zout
citroensap
Bij het serveren
Arabisch pitabrood
in plakjes gesneden tomaten
in plakjes gesneden komkommer
in plakjes gesneden augurk
koolsalade
in ringetjes gesneden ui
Kookinstructies
Snij de kip in zeer dunne reepjes. Voeg gemengde specerijen naar smaak, olijfolie toe en laat een uur marineren in de koeling. Haal daarna de kip eruit en laat het nog een half uur op kamertemperatuur staan. Bak het kipmengsel snel onder voortdurend roeren en voeg tenslotte zout toe.
Schil de mango, snijd hem in stukken en kook in een kleine hoeveelheid water. Laat afkoelen en mix met specerijen (de kant-en-klare mango saus kan ook in de winkel worden gekocht).
Meng de tahinipasta met koud water, zout en citroensap. Na de eerste toevoeging van water zal de pasta eerst dikker worden, en naarmate er meer water wordt toegevoegd, zal het dunner worden (het is voldoende om ongeveer 6 eetlepels water te mengen). We mogen het echter niet te veel verdunnen; het moet eerder een papachtige consistentie hebben. We hebben meer zout en citroensap nodig om de pasta smaakvoller te maken; de exacte hoeveelheid hangt af van de persoonlijke smaak. Serveer de shawarma in Arabisch brood, dat verder wordt gevuld met groenten, salades en op smaak gebracht met tahini en mango saus.
Wat u nog niet wist over dit recept Kip shawarma
Kip shawarma is een populair gerecht uit de Midden-Oosterse keuken, dat bestaat uit gemarineerd kipvlees dat op een verticale grill wordt geroosterd. Vervolgens wordt het vlees in dunne plakjes gesneden en geserveerd in een pita-broodje of als onderdeel van een bord met bijgerechten, zoals tzatziki, hummus of salade. Shawarma is vaak gekruid met verschillende specerijen, wat het een rijke smaak geeft. Dit gerecht is populair vanwege zijn smaak en snelle bereiding, wat het een ideale keuze maakt voor lunch of diner.