Kip met paprika
We nemen kipfilet, maken het schoon, wassen het en snijden het in stukjes. We schillen de rookworst en snijden deze in blokjes. We schillen de ui en snijden deze fijn. We ontdoen de paprika van de zaadlijsten en snijden deze in reepjes.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 stuk ui
2 stuks paprika
350 g kippenvlees (dijfilet)
1 stuk zure room
500 ml melk
5 stuks zachte rookworst
3 theelepels gemalen zoete paprikapoeder
500 ml water
3 eetlepels maïzena
2 theelepels vegeta, podravka
1 theelepel kerriepoeder
naar smaak zout
naar behoefte olie
Kookinstructies
In de pan fruiten we de ui en bakken we de kip aan. Vervolgens voegen we de worstjes toe en kruiden we het. Dit bakken we even aan en dan voegen we water toe. We laten het een tijdje sudderen en voegen paprika toe, waarbij we het zacht laten worden. We gieten melk erbij, dekken het af, laten het koken en binden het met maïzena opgelost in een beetje water. We koken het tot het indikt. Ten slotte gieten we de room erbij, roeren we het door en voegen we naar smaak zout toe. We koken het mengsel niet meer.
Kip met paprika serveren we het beste met pasta of een brooddumpling.
Wat u nog niet wist over dit recept Kip met paprika
Kip met paprika is een populair gerecht dat zich kenmerkt door de smakelijke combinatie van malse kip en zoete paprika. Dit recept is eenvoudig te bereiden en leent zich uitstekend voor zowel doordeweekse dagen als feestelijke tafels. Het vlees wordt gewoonlijk gemarineerd met kruiden en specerijen, waarna het samen met de paprika wordt gegrild, wat resulteert in een aromatische en smakelijke mix. Het wordt geserveerd met rijst of aardappelen en is een geliefd gerecht in veel keukens. Dankzij zijn kleur en smaak is het een genot voor zowel de smaakpapillen als het oog.