Risotto met kipfilet

Als je van Tsjechische risotto houdt, maar geen varkensvlees wilt gebruiken, probeer dan de versie met kippenvlees die door veel koks geliefd is. De bereiding is…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 middelgrote ui
4 eetlepels boter
300 g gepelde rijst
750 ml hete groentebouillon
een beetje zout
450 g kipfilet
Kookinstructies
We schillen de ui en snijden deze in kleine stukjes.
In een grote pan smelten we 3 eetlepels boter en fruiten daarin de ui.
We voegen de rijst toe en roeren totdat alle korrels met vet zijn bedekt en van kleur veranderen.
We verlagen de temperatuur. We voegen een beetje bouillon toe en roeren totdat de rijst de vloeistof absorbeert.
Tijdens het koken van het mengsel voegen we geleidelijk hete bouillon toe. We wachten steeds tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Af en toe roeren we voorzichtig.
We voegen een beetje zout toe aan de geserveerde risotto voor de smaak.
In een lepel boter bakken we de in blokjes gesneden kipfilet, voegen we zout en peper toe en doen dit in de risotto.
Wat u nog niet wist over dit recept Risotto met kipfilet
Risotto met kip is een populair en smakelijk gerecht dat de romige textuur van rijst combineert met mals vlees. De bereiding begint met het fruiten van ui en knoflook, waarna stukjes kip worden toegevoegd. Vervolgens wordt arborio-rijst aan de pan toegevoegd, die alle smaken opneemt. Na een tijdje koken wordt er bouillon toegevoegd, totdat de rijst de perfecte consistentie heeft. Ten slotte wordt het gerecht op smaak gebracht met Parmezaanse kaas en kruiden, wat een unieke smaak geeft. Risotto is de ideale keuze voor een snelle, maar voedzame maaltijd.