Kip gebraden met groenten

Mooie kleurcombinatie van groenten geeft een speciale twist aan de gebraden kip - alleen al de aanblik van dit gerecht prikkelt onze eetlust. Voor het braden bakken we de groenten…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 kippenbouten
5 grote aardappelen
2 uien
3 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
1 kleinere courgette
lente-uien
cherry tomaatjes
100 ml room voor het kloppen
1/2 kopje kippenbouillon
1 snufje gedroogde basilicum
1 snufje gedroogde oregano
grillkruiden
zout
gemalen peper
3 eetlepels olie
1 stuk boter
peterselie ter garnering
Kookinstructies
Geschilde aardappelen en alle groenten, behalve tomaten, snijden we in grotere stukken. We zouten de kip, bestrooien met grillkruiden en bakken aan beide kanten in olie met boter.
We halen het uit de pan. We voegen naast de tomaten alle groenten aan het sap toe. Indien nodig voegen we ook een stukje boter toe. We zouten, peperen, voegen kruiden toe en bakken ongeveer 5–6 minuten.
Op de bodem van de braadslee leggen we de gesneden groenten, daarop leggen we het kipvlees, voegen we bouillon en room toe. We dekken de braadslee af en bakken 40–45 minuten, totdat het vlees zacht is.
Aan het eind van het bakken verwijderen we het deksel, roeren we de tomaatjes erdoor en laten we ze goudbruin verder garen.
We serveren warm, met een garnering van peterselie.
Wat u nog niet wist over dit recept Kip gebraden met groenten
Geroosterde kip met groenten is een heerlijk en voedzaam gerecht dat elke fijnproever zal plezieren. Gemarineerde kip wordt langzaam samen met verse groenten, zoals wortelen, paprika en ui, geroosterd, wat een uitstekende smaak en aromatische geur geeft. Dit gerecht is niet alleen smakelijk, maar ook gezond, omdat de combinatie van kip en groenten essentiële voedingsstoffen biedt. U kunt het serveren met rijst of vers brood, wat het een perfect diner maakt voor familie of vrienden.