Tweelaags schnitzel op courgetteplakje

Kipvlees schnijden we lengte-wise in twee delen, maar snijden het niet helemaal door, zodat het verbonden blijft. Vervolgens zouten en kruiden we het. De onderste helft...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
kippendij
gedroogde ham of spek
pikante Hermelín
plakjes gerookte kaas
tomaat
ui
basilicum
knoflook
courgette
grillkruiden
zout
Kookinstructies
Snijd de kipschnitzel in de lengte door, maar snijd niet helemaal door, zodat hij niet uit elkaar valt. Bestrooi met zout en peper. Op de onderkant leggen we tomaten, basilicum en Camembert, en bedekken met een andere plakken vlees. Op de volgende plak leggen we ham, ui, basilicum, gerookte kaas en dek af met het laatste stuk. Wikkel het daarna in ham en verstevig het met een touwtje.
Bak op een koekenpan een dikkere plak gezouten courgette op hoog vuur. Besmeer deze daarna met knoflook en leg op de bodem van een ovenschaal. Leg de schnitzel, die ontdaan is van het touwtje, op de courgette en plaats in de voorverwarmde oven om verder te garen. Het vlees zal heerlijk sappig en vol van smaak zijn.
Wat u nog niet wist over dit recept Tweelaags schnitzel op courgetteplakje
Tweelaagse schnitzel op een plakje courgette is een heerlijke en originele schotel die de smaken van vlees en groente combineert. Deze schnitzel is bereid van kwalitatief hoogwaardig vlees, zorgvuldig gepaneerd in paneermeel, en geserveerd op een fijn plakje courgette, dat een lichte en frisse toets toevoegt. Het belangrijkste voordeel van deze combinatie is dat de courgette de sappen van het vlees absorbeert, wat het gerecht een uitstekende smaak geeft. Ideaal voor diegenen die iets nieuws willen proberen en tegelijkertijd willen genieten van een gezonder alternatief voor de traditionele schnitzel.