Kip paprikash

Kip paprikash
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 50 minuten
Porties: 6

Traditioneel Hongaarse gerechten kwamen in de 19e eeuw ook naar Tsjechië en smaken ons nog steeds. Het is geen wonder, kipfilet in saus van...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 kip
zout
gemalen peper
1 eetlepel rode paprikapoeder
250 ml 12% room
1 ui
olie
3 eetlepels bloem

Kookinstructies

Snijden de kip in ongeveer twaalf stukken en bak ze vervolgens in olie in de pan.

Plaats de gebakken stukken in de snelkookpan en laat ze daar even staan.

Bak in het overblijvende vet in de pan de geschild ui, in blokjes gesneden, en voeg dan paprikapoeder toe, dat we ongeveer een halve minuut bakken.

Meng alle ingrediënten met de kip in de snelkookpan en voeg ongeveer een halve liter water toe.

Dek de pan af en kook gedurende 25 minuten.

Open de pan en haal de kip eruit.

Verdik de overgebleven sauss met room gemengd met bloem en kook minimaal 15 minuten. Voordat je serveert, doe de kip terug om op te warmen.

Serveer met pasta, gnocchi of gekookte aardappelen.

Wat u nog niet wist over dit recept Kip paprikash

Kippaprikás is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat afkomstig is uit de Hongaarse keuken. De belangrijkste ingrediënten zijn kipvlees, paprika, ui en room, die samen een rijke en heerlijke saus vormen. Kippaprikás wordt gewoonlijk geserveerd met knoedels of pasta, wat de smaak geweldig aanvult. Het is een populair gerecht dat vaak wordt gekookt tijdens familiefeesten en speciale gelegenheden. Het hoge paprika-gehalte geeft het een typische rode kleur en pittige smaak, waar veel mensen van houden.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.1/5 (26 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gevogelte
Tag: kip, gevogeltevlees, sauzen, koken, lunch, vakantie / zondag, gewone dag, diner, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, slowaaks, verstikking, hongaars

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kip paprikash.

Reactie toevoegen