Kalkoen gehaktbal

Wortelen wassen we en raspen we fijn. Knoflook pellen we en drukken we plat. Ui pellen we en snijden we in kleine stukjes. Bieslook snijden we in stukjes.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g gemalen kalkoenvlees
1 wortel
0,5 ui
2 eetlepels ingelegde gesneden paprika
bieslook
3 teentjes knoflook
1 ei
2 eetlepels witte wijn
2 eetlepels semolina
paneermeel naar behoefte
zout
peper
gemalen komijn
Kookinstructies
Wortelen wassen we en raspen we fijn met een rasper.
We schrapen de knoflook en drukken deze fijn.
Ui ontdoen we van de schil en hakken we in kleine stukjes.
Bieslook snijden we fijn.
Gemalen kalkoenvlees mengen we met de fijn geraspte Wortel, voegen we een ei, geperste knoflook, gehakte ui en gesneden bieslook toe.
We kruiden met zout, komijn en peper, en binden het daarna met griesmeel en paneermeel.
Van het deeg vormen we een worst van gehakt en bakken deze in de oven op 180 °C gedurende ongeveer 40 minuten.
De kalkoen gehaktbal serveren we met gekookte of gestampte aardappelen, aardappelpuree of frietjes.
Wat u nog niet wist over dit recept Kalkoen gehaktbal
Kalkoengehakt is een heerlijk en gezond gerecht dat het hele gezin zal verrassen. Het wordt bereid met gemalen kalkoenvlees, dat licht en caloriearm is. De gehakt wordt vaak op smaak gebracht met ui, knoflook en kruiden, wat het een uitstekende smaak geeft. Je kunt het serveren met een groentegerecht of aardappelpuree. Dit recept is ideaal voor degenen die gezond willen eten en tegelijkertijd willen genieten van hun favoriete thuisgerechten. Kalkoengehakt is perfect voor de lunch of het diner, en als er overblijft, is het ook heerlijk koud als tussendoortje.