Indiase kip op zijn vindaloo / wok

'\'Avond snijden we kipfilets in kleine stukjes en marineren ze in tandoori-kruiden met olie (je kunt kant-en-klare tandoori kopen, maar ik maak het zelf, maar...''
Ingrediënten en wat u nodig heeft
500 g kipfilet
2 EL fijngehakte verse gember
3 in blokjes gesneden tomaten
3 uien
7 teentjes knoflook
1 EL gehakte koriander
2 in blokjes gesneden aardappelen
3 gedroogde chilipepers
een handvol cashewnoten
een handvol rozijnen
EL citroensap
tandoori masala
Kookinstructies
In de avond snijden we de kipfilets in blokjes en marineren ze in tandoori-kruiden en olie. We kunnen kant-en-klare tandoori-kruiden gebruiken, maar ik maak het zelf, we kunnen ook kruiden voor gegrilde kip gebruiken. In een beetje melk weken we de gecrushte cashewnoten en rozijnen.
De volgende dag verhitten we olie in een pan en fruiten daarin de in stukjes gesneden ui, knoflook en gember. We voegen water toe aan de kruidenmix, waardoor een masala-pasta ontstaat, die we ook aan de pan toevoegen en alles samen roerbakken.
Tomaten dompelen we kort onder in kokend water, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gepeld. Daarna snijden we ze in blokjes en voegen ze toe aan de wokpan. We roerbakken ze, voegen vervolgens de gemarineerde kip toe en de gecrushte gedroogde chilipepers. We mengen alles goed en voegen een beetje water toe om een samenhangend mengsel te creëren.
Tot slot voegen we de aardappelen en het mengsel van cashewnoten en rozijnen toe. We voegen heet water toe om saus te maken. We stoven het tot het zacht is. Uiteindelijk voegen we een halve theelepel citroensap en koriander toe. Het gerecht moet duidelijk pittig zijn, iedereen kan de intensiteit naar wens aanpassen.
Wat u nog niet wist over dit recept Indiase kip op zijn vindaloo / wok
Indiase kip op de manier van vindaloo is een smakelijk en aromatisch gerecht dat afkomstig is uit de regio Goa in India. Het staat bekend om zijn pittige en verfrissende smaak, die wordt gegeven door speciale specerijen zoals kurkuma, gember en knoflook. Het kippenvlees wordt gemarineerd in azijn en kruidenpasta's, waarna het wordt bereid in een hete wok, waar het snel wordt geroerbakt met verse groenten. Dit gerecht is ideaal voor liefhebbers van pittige gerechten en gaat geweldig samen met rijst of vers brood. Probeer de authentieke smaak van India in je eigen keuken!