Kipdijen met groentesaus

Kipfilet wikkelen we in een mengsel van gerookte paprika en kurkuma. Daarna voegen we olie, grof zout, mosterd en gedroogde laurierblaadjes toe en wrijven we alles goed in het vlees.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 grote kippendijen
1 zakje diepvriesgroenten (erwten, wortel, selderij)
boter
grove zeezout
gemalen, fijne laurierblad
mosterd
olie
2 sjalotten
1 zure room
kurkuma
gerookte paprika
bouillon of water om te bevochtigen
Kookinstructies
Kipfilet bestrooien we met een mengsel van gerookte paprika en kurkuma. We voegen olie, grof zout, mosterd en gemalen laurierblad toe en wrijven alles goed in het vlees. We laten het een nacht marineren in de koelkast. De volgende dag verhitten we olie in een ovenbestendige pan en bakken de gesneden sjalotten, daarna voegen we het gemarineerde kippenvlees toe, dat we aan beide zijden bruin bakken, en vervolgens plaatsen we de hele pan in de voorverwarmde oven.
We bakken op een temperatuur van 180 graden en besprenkelen met kippenbouillon. Zodra het vlees lichtbruin is, voegen we alle groenten toe, mengen voorzichtig met het braadvocht en bakken tot ze goudbruin zijn. Zodra het vlees gaar is, halen we het eruit en houden het warm. We nemen de helft van de groenten en zetten deze apart.
Een deel van het braadvocht mixen we samen met de andere helft van de groenten. We mengen de zure room met een paar eetlepels bouillon, voegen bloem toe en gieten alles in de gemixte saus, die we nog ongeveer 12 minuten laten koken. We mengen voorzichtig de rest van de groenten, die niet gemixt zijn, door de saus. We maken de saus zacht af met boter. We serveren het met het vlees en aardappelgnocchi.
Wat u nog niet wist over dit recept Kipdijen met groentesaus
Kipdijen met groentesaus zijn een heerlijke en vullende maaltijd die elke liefhebber van huisgemaakte gerechten zal plezieren. Dit gerecht wordt bereid met mals kipvlees dat tot goudbruin wordt gebakken, en wordt geserveerd met een rijke saus van verse groenten, zoals wortelen, paprika en uien. De saus is gekruid met kruiden en specerijen, wat het hele gerecht een uitzonderlijke smaak geeft. Dit recept is ideaal voor een familie-lunch of diner en past perfect bij rijst of vers brood.