Kip à la eend

Goudbruin gebraden eend met dumplings en zuurkool is een prachtig gerecht, maar het bevat ook veel calorieën. Probeer een lichtere en gezondere versie die je zal plezieren...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
4 kippenpoten
100 g spek
zout
gemalen peper
gemalen komijn
varkensvet
witte wijn (om te deglaceren)
Kookinstructies
Kippenbouten grondig wassen, vullen met reepjes Engelse spek en van alle kanten zouten.
Ovenschaal invetten met reuzel, kippenbouten op de bodem leggen, peper toevoegen, met komijn bestrooien en met wijn overgieten.
Kip 60 tot 90 minuten afgedekt bakken op 180 °C, afhankelijk van de grootte, totdat het zacht is.
Tijdens het bakken is het noodzakelijk om de bouten om te draaien. 20 minuten voor het einde van het bakken kunnen ze zonder dekseltje verder garen, zodat de huid mooi kan bruinen.
Serveren met knoedels en zuur kool.
Wat u nog niet wist over dit recept Kip à la eend
Kip à la duck is een populair Tsjechisch gerecht dat de smaken van kip en traditionele eendbereidingen combineert. Bij de bereiding van dit gerecht wordt de kip eerst gemarineerd in een mengsel van specerijen en kruiden, wat hem een onmiskenbare smaak geeft. Vervolgens wordt hij totdat hij krokant is gebakken, meestal geserveerd met een saus van champignon- of fruitvariatie, die de smaak aanvult. Het gerecht kan worden geserveerd met knoedels of aardappelpuree, wat het tot een echte delicatesse voor elke gelegenheid maakt.