Pittige kippenvleugels
Kipvleugels wassen we eerst grondig en drogen ze. Vervolgens mengen we bloem met beide soorten paprikapoeder in een kom en halen de vleugels door dit mengsel van alle kanten, terwijl we ze dicht bij elkaar plaatsen...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kg kippenvleugels
3 dl bier
1 ui
enkele teentjes knoflook - met schil
50 g boter
1 eetlepel bloem
3 theelepels zout
2 theelepels zoete paprikapoeder
1 theelepel pittige paprikapoeder
Kookinstructies
Was de kippenvleugels en laat ze drogen.
Meng in een kom de bloem met beide soorten paprikapoeder, wikkel vervolgens de vleugels geheel in dit mengsel en leg ze dicht bij elkaar op een bakplaat. Tussen de vleugels leggen we in vieren gesneden ui en teentjes knoflook en voegen we plakjes boter toe.
Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en wanneer de boter is gesmolten, gieten we bier over de vleugels. Wij hadden Pardál-bier, dat ik voor mijn man heb gekocht, omdat het populair zou zijn onder bierliefhebbers. Helaas sprak het hem niet zo aan, dus eindigde het in de bakplaat.
Bak tot ze goudbruin zijn en lepel af en toe het vet erover.
Wat u nog niet wist over dit recept Pittige kippenvleugels
Spicy kippenvleugels zijn een favoriete gerecht dat elke liefhebber van goed eten zal verblijden. De bereiding van de vleugels is eenvoudig - ze worden gemarineerd in een gekruide saus van chili, knoflook en honing, wat ze een unieke smaak geeft. Vervolgens worden ze goudbruin gebakken in de oven of op de barbecue, totdat ze krokant en sappig zijn. Deze lekkernij is ideaal voor feesten, om naar sportwedstrijden te kijken of als snelle snack. Serveer ze met een dip op basis van yoghurt of blauwe kaas voor de perfecte combinatie van smaken.
Tomas Rohlena