Kipfilet met gestoomde wortelen en koolrabi

Kipvlees wassen we grondig en snijden we in kleine stukjes, zouten we en bakken we aan in olijfolie aan alle kanten. Zodra het vlees mooi goudbruin is, voegen we…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1-2 kipfilets
1,5 grotere wortelen
1 kleinere knolselderij
2 teentjes knoflook
2 theelepels kerrie
gemalen komijn (naar smaak)
sojasaus
olijfolie
zout
peper
roux
Kookinstructies
Kipfilet eerst schoonmaken en in kleine stukjes snijden, zout toevoegen en rondom bakken in olijfolie. Zodra het vlees mooi goudbruin is, voegen we specerijen en grof geraspte wortel en koolraap toe. Voeg een beetje water toe, zodat alles goed kan sudderen, en sudder tot het vlees zacht is.
Ten slotte voegen we gehakte knoflook, een beetje sojasaus en zout en peper toe. Als de saus te dun is, kunnen we een beetje roux toevoegen en ongeveer een minuut laten koken.
Tot slot voegen we gehakte peterselie toe en goed roeren.
We serveren het vlees met rijst, aardappelen of bulgur.
Wat u nog niet wist over dit recept Kipfilet met gestoomde wortelen en koolrabi
Kipreepjes met gestoofde wortelen en knolselderij zijn een delicaat en gezond gerecht dat de smaakpapillen verwent. Mals kippenvlees wordt in dunne reepjes gesneden en snel gebakken om de sappigheid te behouden. Gestoofde wortelen en knolselderij geven het gerecht frisheid en zachtheid, terwijl ze waardevolle vitaminen en mineralen toevoegen. Dit gerecht leent zich perfect als snelle avondmaaltijd of voedzame lunch, en het is gemakkelijk te bereiden in de thuiskeuken.