Pannenkoeken gebakken met champignons en kippenvlees

Pannenkoeken gebakken met champignons en kippenvlees
Voorbereidingstijd: 60 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

We bakken pannenkoeken en laten ze afkoelen. In olie fruiten we gesneden uien en voegen we het vlees toe. We kruiden naar smaak. Prei blancheren we in een vergiet en snijden we in plakjes.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

Pannenkoeken
1/4 l melk
100 g bloem (grijs/meel)
1 eitje
1 theelepel zout
Vleesmengsel
30 dkg kippenvlees
250 g verse champignons
1 ui
1 prei
1/2 beker room
zout
peper
gemalen paprika
30 dkg geraspte Edammer
1/2 beker room

Kookinstructies

We maken pannenkoeken en laten ze daarna afkoelen.

In olie fruiten we gesnipperde ui en voegen we vlees toe. We kruiden naar smaak.

We blancheren de prei en gesneden champignons in een vergiet, die we vervolgens aan het vlees toevoegen. We laten het koken tot het water uit de ingrediënten is verdampt en gieten dan room erbij. We koken kort en laten het iets afkoelen.

We vullen de pannenkoeken met de vulling, rollen ze op en leggen ze in een ovenschaal. Daarna plaatsen we ze in een voorverwarmde oven op 180°C.

Geraspte kaas mengen we met de rest van de room en doen het mengsel op de pannenkoeken. We bakken tot de kaas een gouden kleur krijgt. Voor het serveren versieren we het bord met groenten.

Wat u nog niet wist over dit recept Pannenkoeken gebakken met champignons en kippenvlees

Pannenkoeken gebakken met champignons en kippenvlees zijn een heerlijk gerecht dat de verfijning van pannenkoeken verbindt met de smaak van perfect gebakken vlees en paddenstoelen. Dit gerecht is ideaal als hoofdgerecht voor de lunch of het diner, wanneer je jezelf iets bijzonders wilt trakteren. De pannenkoeken zijn gevuld met gemarineerd kippenvlees en gebakken champignons, wat een geweldige combinatie van smaken creëert. Het hele gerecht wordt vervolgens gebakken met room en kaas, waardoor het een goudbruin korstje krijgt. Pannenkoeken zijn niet alleen smakelijk, maar ook hartig en zullen elke liefhebber van de huiselijke keukenplezier doen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (46 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gevogelte
Tag: kip, champignons, gevogeltevlees, frituren, lunch, vakantie / zondag, gewone dag, zout, tsjechisch, eenvoudig, gebraden, verstikking

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Pannenkoeken gebakken met champignons en kippenvlees.

Reactie toevoegen