Pannenkoeken gebakken met champignons en kippenvlees
We bakken pannenkoeken en laten ze afkoelen. In olie fruiten we gesneden uien en voegen we het vlees toe. We kruiden naar smaak. Prei blancheren we in een vergiet en snijden we in plakjes.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Pannenkoeken
1/4 l melk
100 g bloem (grijs/meel)
1 eitje
1 theelepel zout
Vleesmengsel
30 dkg kippenvlees
250 g verse champignons
1 ui
1 prei
1/2 beker room
zout
peper
gemalen paprika
30 dkg geraspte Edammer
1/2 beker room
Kookinstructies
We maken pannenkoeken en laten ze daarna afkoelen.
In olie fruiten we gesnipperde ui en voegen we vlees toe. We kruiden naar smaak.
We blancheren de prei en gesneden champignons in een vergiet, die we vervolgens aan het vlees toevoegen. We laten het koken tot het water uit de ingrediënten is verdampt en gieten dan room erbij. We koken kort en laten het iets afkoelen.
We vullen de pannenkoeken met de vulling, rollen ze op en leggen ze in een ovenschaal. Daarna plaatsen we ze in een voorverwarmde oven op 180°C.
Geraspte kaas mengen we met de rest van de room en doen het mengsel op de pannenkoeken. We bakken tot de kaas een gouden kleur krijgt. Voor het serveren versieren we het bord met groenten.
Wat u nog niet wist over dit recept Pannenkoeken gebakken met champignons en kippenvlees
Pannenkoeken gebakken met champignons en kippenvlees zijn een heerlijk gerecht dat de verfijning van pannenkoeken verbindt met de smaak van perfect gebakken vlees en paddenstoelen. Dit gerecht is ideaal als hoofdgerecht voor de lunch of het diner, wanneer je jezelf iets bijzonders wilt trakteren. De pannenkoeken zijn gevuld met gemarineerd kippenvlees en gebakken champignons, wat een geweldige combinatie van smaken creëert. Het hele gerecht wordt vervolgens gebakken met room en kaas, waardoor het een goudbruin korstje krijgt. Pannenkoeken zijn niet alleen smakelijk, maar ook hartig en zullen elke liefhebber van de huiselijke keukenplezier doen.
Tomas Rohlena