Kipfilet op prei

Kipfilet op prei
Voorbereidingstijd: 40 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Kipfilets snijden we in plakjes, op smaak brengen met zout, peper en grillkruiden. Vervolgens paneren we ze in bloem. In een pan verhitten we een lepel olie…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

500 g kipfilet (varkenskoteletten)
zout
peper
grillkruiden
bloem
2 preien
bouillon
1 zoete room
olie
gehakte peterselie

Kookinstructies

Kipfilets in plakjes snijden, zout, peper en grillkruiden toevoegen. Daarna de plakjes vlees in bloem wentelen.

In een pan een eetlepel olie verhitten en het vlees snel aanbraden. Een beetje bouillon toevoegen (als we dat niet hebben, gebruiken we water en een halve bouillonblokje) en laten stoven tot het vlees bijna gaar is.

Het vlees in een ovenschotel doen, in ringen gesneden prei toevoegen, met room bedekken en bakken. Serveren met gekookte aardappelen en bestrooid met peterselie.

Wat u nog niet wist over dit recept Kipfilet op prei

Kipfilet met prei is een heerlijk en snel gerecht, ideaal voor het gezinsdiner. Mals kipvlees gaat perfect samen met de fijne prei, die het gerecht een uitzonderlijke smaak geeft. Dit recept kan eenvoudig verrijkt worden met kruiden en specerijen naar smaak. Het wordt het beste geserveerd met rijst of aardappelen, wat het een voedzame en evenwichtige maaltijd maakt. Maak je eigen variant en geniet van de geweldige combinatie van smaken!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 5.0/5 (52 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gevogelte
Tag: Groenten, gevogeltevlees, frituren, lunch, eenvoudig, snel, vakantie / zondag, gewone dag, zout, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, gebraden, verstikking

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kipfilet op prei.

Reactie toevoegen