Zoetzure kip
Zoetzure kip behoort tot de populairste gerechten van de Chinese keuken. De eenvoudige bereiding en de interessante smaakcombinatie zijn cruciaal…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Op kip
3-4 kipfilets
zout
gemalen peper (naar smaak)
1 kop maizena
2 eieren (geklopt)
1/4 kop olie (om in te bakken)
Voor de saus
3/4 kop suiker
4 eetlepels ketchup
1/2 kop azijn
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel knoflookpoeder
Kookinstructies
Kippenborst snijden we in kleinere stukjes en op smaak brengen met zout en peper.
De kip wikkelen we eerst in maïzena en daarna in losgeklopt ei. We bakken het snel in olie totdat het goudbruin is (het mag niet doorbakken zijn). Daarna leggen we het in één laag in een ovenschaal.
We mengen suiker, ketchup, azijn, sojasaus en knoflookpoeder. Deze saus strijken we over de kip.
We zetten de ovenschaal in de oven en bakken het een uur op 160 °C. We roeren de kip elke 15 minuten om.
Als we een extra portie saus willen maken, mengen we een extra hoeveelheid ingrediënten en brengen die op het fornuis aan de kook. Daarna laten we het op een lager vuur ongeveer 6-8 minuten koken, totdat de saus indikt.
Wat u nog niet wist over dit recept Zoetzure kip
Zoetzure kip is een populair gerecht in de Chinese keuken, dat uitblinkt door zijn unieke combinatie van smaken. Dit heerlijke recept omvat meestal kip gemarineerd in een zoete saus op basis van sojasaus, azijn en suiker, aangevuld met groenten zoals paprika's en ananas. Het gerecht wordt vaak geserveerd met rijst, die perfect de smaken absorbeert. Zoetzure kip is een ideale keuze voor degenen die houden van zoete en tegelijkertijd zure smaken op één bord.
Tomas Rohlena