Tandoori-kruidenkip

Kip zouten en een uur marineren in een mengsel van specerijen en sojasaus. Op de bodem van de braadslee leggen we uien in parten en fijngehakte teentjes knoflook. Kip…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 in stukken gesneden kip (ik heb 4 dijen gebruikt)
2 eetlepels tandoori masala
3 eetlepels sojasaus
1-2 uien
3 teentjes knoflook
zout
Kookinstructies
Zout de kip en laat het een uur marineren in een mengsel van kruiden en sojasaus.
Doe gesneden uien en geplette teentjes knoflook in de braadslede.
Plaats de kip in de braadslede samen met de marinade, voeg ongeveer 100 ml water toe, dek af en zet in de voorverwarmde oven op 200°C.
Bak ongeveer 45 minuten ondergedekt, terwijl je regelmatig met het braadvocht besprenkelt, en gedurende de laatste 15 minuten onbedekt, zodat er een korst ontstaat.
We kunnen ook de grill aanzetten.
Wat u nog niet wist over dit recept Tandoori-kruidenkip
Kip met tandoori-kruiden is een populair Indiaas gerecht dat uitblinkt in zijn aromatische smaak en rijke kleur. Voor de bereiding wordt yoghurt gebruikt die is gemengd met tandoori-kruiden, een kruidenmix die garam masala, paprika en kurkuma omvat. De kip marineert in deze mix, wat zorgt voor malsheid en een volle smaak. Vervolgens wordt het gebakken in een traditionele tandoor of oven, waardoor het een kenmerkende bereiding en een subtiele rokerige smaak krijgt. Het wordt vaak geserveerd met rijst of naan en is ideaal voor liefhebbers van de exotische keuken.