Gevuld kip

In een kom mengen we de afgekoelde rijst met de in stukjes gesneden appel en spek. We voegen knoflook, prei, peterselie, alle kruiden toe en voegen zout naar smaak toe.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kip
kruiden voor kip (naar smaak)
Vulling
1 zakje gekookte rijst
1 appel
100 g spek
prei
peterselie
2 teentjes knoflook
kerrie
peper
rozemarijn
zout
2 rauwe kippenlevers
1 ei
Kookinstructies
In een kom mengen we de gekookte rijst, in blokjes gesneden appel en spek, alles in blokjes gesneden.
We voegen knoflook, prei, peterselie, alle kruiden toe en brengen op smaak met zout.
Tenslotte voegen we fijngehakte kippenlever en een heel ei toe.
We kruiden de kip en vullen deze met de vulling. We sluiten de opening met een naald.
We bereiden het bakken voor.
Wat u nog niet wist over dit recept Gevuld kip
Gevulde kip is een klassiek gerecht dat in veel huishoudens populair is. Dit heerlijke gerecht wordt bereid met een hele kip, die is gevuld met een mengsel dat vaak brood, kruiden, uien en andere ingrediënten bevat. Hierdoor blijft het vlees sappig en smaakvol. Gevulde kip wordt meestal in de oven gebakken, wat zorgt voor een mooie gouden korst. Het wordt geserveerd met verschillende bijgerechten, zoals aardappelen of een groentesalade, wat het een ideale keuze maakt voor familiale feesten en feestelijke lunches.