Gefrituurde kip à la Toscane

Gefrituurde kip à la Toscane
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

In een grotere kom breken we de eieren, kloppen ze los, voegen zout, peper, chilipoeder en gehakte rozemarijn toe. Het schoongemaakte kip snijden we in ongeveer tien stukken en doen we in…

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 hele kip
4 grote eieren
100 g bloem
2 takjes rozemarijn
zout
peper
snufje chilipoeder (niet nodig)

Kookinstructies

Doe de eieren in een grotere kom, klop ze los, voeg zout, peper, chilipoeder en gehakte rozemarijn toe.

Was de kip, snijd deze in ongeveer 10 stukken en doop ze in het eimengsel. Laat minstens 30 minuten marineren.

Haal vervolgens de afzonderlijke stukken kip eruit en laat het overtollige ei terug in de kom druppelen.

Voeg ongeveer 100 gram bloem aan de eieren toe en kneed een beslag dat dikker is dan pannenkoekenbeslag. (De hoeveelheid bloem is slechts indicatief, omdat het afhangt van de grootte van de eieren en hoe droog of vochtig de bloem is).

Wikkel de kip in het beslag (je kunt ook een lepel gebruiken) en bak het goudbruin in hete olie. Voeg zout naar smaak toe.

Wat u nog niet wist over dit recept Gefrituurde kip à la Toscane

Gebakken kip à la Toscaans is een heerlijk en krokant gerecht dat elke liefhebber van de Tsjechische en Italiaanse keuken zal betoveren. Dit gerecht wordt bereid met mals kippenvlees, dat is omhuld in krokante paneermeel en vervolgens in goudbruin gebakken. De Toskaanse versie bevat vaak kruiden zoals rozemarijn en salie, die een onmiskenbare smaak toevoegen. Het wordt geserveerd met een frisse salade en citroen, wat het hele gerecht heerlijk verfrist. Gebakken kip à la Toscaans is een geweldige keuze voor een familiemaaltijd en feestelijke momenten.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (35 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gevogelte
Tag: kip, gevogeltevlees, lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, diner, zout, tsjechisch, eenvoudig, frituren, pittig, kruiden

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gefrituurde kip à la Toscane.

Reactie toevoegen