Kip met curry

Kip met curry
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Porties: 4

Kip met curry is een begrip. En dat overal ter wereld. Kip met curry heeft de wereld meerdere keren rondgedraaid om als een boemerang terug te keren, ook in de Tsjechische keukens. Het is echt een zeer populair recept dat je bijvoorbeeld perfect kunt gebruiken op een avond thuis, wanneer je wel honger hebt, maar weinig energie. Een snel diner is zo gemaakt. Het recept voor kip met curry bijvoorbeeld met rijst is eenvoudig. Dat betekent dat bijna iedereen het kan maken. En als je 's avonds iets overhoudt, doe de kip met curry dan in een doosje en provoceer je collega's wanneer de geur van kip met curry door het kantoor waait. Je moet alleen thuis een blik kokosmelk en een stuk gember hebben. Kip met curry is gewoon een geweldige keuze voor een snel diner voor iedereen.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

4 stuks kipfilet
2,5 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels zonnebloemolie
1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
1 kleinere ui, fijngehakt
400 ml kokosmelk
3 cm verse geschild gember
4 teentjes knoflook
150 g verse babyspinazie
handvol grofgehakte geroosterde pinda's
zout

Kookinstructies

Bereid eerst het vlees voor. Snijd de gewassen en gedroogde kipfilets in stukken van ongeveer 2 centimeter. Bestrooi ze met zout en meng met gemalen peper en ook met kerriekruiden.

Mix in een kom het kokosmelk, knoflook en gember tot een gladde massa.

Verhit in een grote pan de fijngehakte ui tot deze glazig is. Voeg het vlees met de specerijen toe en bak het snel aan. Voeg daarna het kokosmelk toe en laat het 7-10 minuten op een laag vuur sudderen.

Voeg ongeveer een minuut voor het einde de spinazie aan de pan toe.

Serveer met gebrande pinda’s, rijst of naanbrood.

Wat u nog niet wist over dit recept Kip met curry

Kip kerrie is een populair gerecht met wortels in de Indiase keuken. Het is een gerecht dat stukjes kip combineert met een exotische mix van specerijen die kerrie wordt genoemd. Het gerecht kenmerkt zich door zijn rijke en aromatische smaak, die vaak wordt aangevuld met kokosmelk, tomaten of yoghurt. De kerriesaus is dik en romig, wat het een ideale aanvulling maakt op rijst of naanbrood. Kip kerrie kan op veel manieren worden bereid, wat creatieve variaties mogelijk maakt volgens regionale of persoonlijke voorkeuren.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.7/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gevogelte, Hoofdgerecht, Sauzen, Snel avondeten
Tag: Arabische keuken, Aziatische keuken, gevogeltevlees, hoofdgerecht, saus, rijst

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kip met curry.

Reactie toevoegen