Geroosterde vleugels met cranberrysaus

Laat de boter smelten en laat het vervolgens afkoelen. Meng het daarna met honing, 5 ml bier en geraspte gember. Bestrooi de kippenvleugels met zout en marineer ze in het botermengsel.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
12 kippenvleugels
100 g boter
100 g honing
2 eetlepels blond bier
2 eetlepels geraspte gember
1 rode ui
2 wortelen
250 ml blond bier
250 ml sterke bouillon
6 eetlepels cranberrycompote
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel Dijonmosterd
4 laurierblaadjes
1 theelepel gemalen piment
peper
zout
olie
Kookinstructies
Smelt de boter en laat afkoelen. Meng het daarna met de honing, 5 ml bier en geraspte gember. Bestrooi de kippenvleugels met zout en marineer ze in het botermengsel, bij voorkeur een nacht.
Verplaats vervolgens het vlees met de marinade naar een bakplaat en bak het op 250°C gedurende ongeveer 40 minuten.
Snijd ondertussen de ui en wortel in kleine blokjes en bak ze in olie. Voeg het laurierblad, piment, peper, mosterd en citroensap toe. Giet het mengsel met bier en bouillon erbij en laat het ongeveer 20 minuten inkoken. Verwijder daarna de laurierbladen, pureer alles met een staafmixer, voeg de cranberries toe, laat kort koken en breng eventueel op smaak met zout.
Wat u nog niet wist over dit recept Geroosterde vleugels met cranberrysaus
Geroosterde vleugels met cranberrysaus zijn een heerlijke schotel die sappige kippenvleugels combineert met de verfrissende smaak van cranberry's. Bij de bereiding worden de vleugels gemarineerd in een speciale kruidenmix en vervolgens gebakken tot ze krokant en goudbruin zijn. De cranberrysaus, gemaakt van verse cranberry's, suiker en citrusvruchtensappen, geeft het gerecht een subtiele zoetheid en zuurheid. Dit gerecht is ideaal voor familiebijeenkomsten of barbecues met vrienden, waar het alle liefhebbers van goed eten zal verrassen.