Omgekeerde schnitzels

Omgekeerde schnitzels
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Porties: 4

Als je iemand wilt betoveren, zal het je zeker lukken met een goede schnitzel, omdat vegetariërs nog steeds schaars zijn. Probeer de omgekeerde variant...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

4 plakjes kipfilet (we kunnen ook ander vlees gebruiken)
zout
gemalen peper
mosterd
paneermeel
2 eieren
bieslook
peterselie
olie om in te bakken

Kookinstructies

Vlees voorzichtig platkloppen, zouten en peperen, daarna bestrijken met mosterd en besprenkelen met olie.

In paneermeel wentelen en voorzichtig met de hand in het vlees drukken.

Eieren kloppen en er gehakte peterselie en bieslook doorheen mengen.

De schnitzels paneren. In een pan olie verhitten, de schnitzels erin doen en aan beide kanten bakken tot ze goudbruin zijn.

Wat u nog niet wist over dit recept Omgekeerde schnitzels

Omgekeerde schnitzels, ook wel schnitzels omgekeerd genoemd, zijn een populair gerecht in de Tsjechische keuken. Deze variant van schnitzels wordt bereid door het vlees eerst aan één kant te bakken en vervolgens om te draaien, waarbij andere ingrediënten zoals eieren worden toegevoegd, en het bakken wordt voortgezet. Het resultaat is een sappige en smakelijke maaltijd met een rijke smaak, die perfect samengaat met aardappelen of salade. Omgekeerde schnitzels zijn een geweldige keuze voor een familielunch op zondag of een snelle avondmaaltijd.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (54 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gevogelte
Tag: kip, gevogeltevlees, lunch, eenvoudig, vakantie / zondag, gewone dag, eenvoudig, voor beginners, binnen 30 minuten, frituren, notulen

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Omgekeerde schnitzels.

Reactie toevoegen