Kipgehaktballen

Broodje snijden in stukjes, besprenkelen met een paar lepel bouillon en goed laten doordringen. Vervolgens malen we het vlees, de ui, de knoflook en het doordrenkte broodje. Aan het mengsel...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
300 g ontbeende vlees (ik had van de vleugels)
1 ei
1 kleinere ui
2 teentjes knoflook
1 broodje + een beetje bouillon of melk
50 g geraspte kaas
2-3 eetlepels paneermeel + om te paneren
zout
peper
snufje marjolein
reuzel om in te bakken
Kookinstructies
We scheuren het broodje in kleine stukjes, gieten er een paar lepels bouillon overheen en laten het absorberen. Het vlees, de ui, de knoflook en het doorweekte broodje malen we vervolgens samen.
We mengen opgeklopt ei, kaas en kruiden door het mengsel en passen alles naar smaak aan. Daarna laten we het mengsel ongeveer een uur in de koelkast rusten. Vervolgens vormen we hamburgers en paneren ze in paneermeel.
We verhitten het reuzel en bakken de hamburgers aan beide kanten totdat ze goudbruin zijn. De gefrituurde hamburgers leggen we op een papieren servet om overtollig vet te absorberen. We serveren ze met aardappelen of koud met brood.
Wat u nog niet wist over dit recept Kipgehaktballen
Kipgehaktballen zijn een smakelijk en gezond gerecht dat het hele gezin zal plezieren. De bereiding is eenvoudig: snijd eenvoudig gekookte kip fijn, meng het met specerijen, paneermeel en een ei. Deze gehaktballen kunnen in de pan worden gebakken of in de oven worden gebakken, wat ruimte geeft voor creativiteit in de bereiding. Serveer ze met aardappelpuree, salade of een groente bijgerecht. Ze zijn ook heerlijk als koude maaltijd voor een snack of lunch op het werk. Maak gebruik van restjes kip en creëer een heerlijke en evenwichtige specialiteit!