Kipgehaktballen

Kipgehaktballen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Broodje snijden in stukjes, besprenkelen met een paar lepel bouillon en goed laten doordringen. Vervolgens malen we het vlees, de ui, de knoflook en het doordrenkte broodje. Aan het mengsel...

Ingrediënten en wat u nodig heeft

300 g ontbeende vlees (ik had van de vleugels)
1 ei
1 kleinere ui
2 teentjes knoflook
1 broodje + een beetje bouillon of melk
50 g geraspte kaas
2-3 eetlepels paneermeel + om te paneren
zout
peper
snufje marjolein
reuzel om in te bakken

Kookinstructies

We scheuren het broodje in kleine stukjes, gieten er een paar lepels bouillon overheen en laten het absorberen. Het vlees, de ui, de knoflook en het doorweekte broodje malen we vervolgens samen.

We mengen opgeklopt ei, kaas en kruiden door het mengsel en passen alles naar smaak aan. Daarna laten we het mengsel ongeveer een uur in de koelkast rusten. Vervolgens vormen we hamburgers en paneren ze in paneermeel.

We verhitten het reuzel en bakken de hamburgers aan beide kanten totdat ze goudbruin zijn. De gefrituurde hamburgers leggen we op een papieren servet om overtollig vet te absorberen. We serveren ze met aardappelen of koud met brood.

Wat u nog niet wist over dit recept Kipgehaktballen

Kipgehaktballen zijn een smakelijk en gezond gerecht dat het hele gezin zal plezieren. De bereiding is eenvoudig: snijd eenvoudig gekookte kip fijn, meng het met specerijen, paneermeel en een ei. Deze gehaktballen kunnen in de pan worden gebakken of in de oven worden gebakken, wat ruimte geeft voor creativiteit in de bereiding. Serveer ze met aardappelpuree, salade of een groente bijgerecht. Ze zijn ook heerlijk als koude maaltijd voor een snack of lunch op het werk. Maak gebruik van restjes kip en creëer een heerlijke en evenwichtige specialiteit!

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (40 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gevogelte
Tag: kip, gehakt, gevogeltevlees, gehaktballetjes, lunch, eenvoudig, gewone dag, tsjechisch, eenvoudig, voor beginners, frituren

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kipgehaktballen.

Reactie toevoegen