Kipreepjes op wilde wijze

Kipfilets snijden we in dunne reepjes en marineren ze in twee eetlepels olie, specerijen en fijngehakte rozemarijn. Laat idealiter tot de volgende dag marineren. In de olie…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
600 g kipfilet
1 tl kruiden Wild
takje rozemarijn
2 uien
100 g prei
100 g verse champignons
3 el olie
200 ml room
150 ml witte wijn
zout
Kookinstructies
Snijden de kip in dunne reepjes en mengen deze met twee eetlepels olie, specerij en fijngehakte rozemarijn. Laat het idealiter marineren tot de volgende dag.
Verhit olie en bak de gesneden ui, vervolgens voegen we het vlees toe en braden het. Voeg de in reepjes gesneden prei en champignons toe en bak alles samen. Giet vervolgens de wijn en room erbij, breng op smaak met zout en peper en serveer.
Wat u nog niet wist over dit recept Kipreepjes op wilde wijze
Wilde kipreepjes zijn een heerlijk gerecht dat de traditionele Tsjechische keuken verbindt met de smaak van de natuur. Mals kippenvlees wordt in reepjes gesneden en gemarineerd in uitgesproken kruiden en specerijen. Vervolgens wordt het in de pan gebakken en geserveerd met een saus van boschampignons en room, wat het gerecht een unieke karakter geeft. Aangevuld met verse groenten en knoedels is dit een uitstekende keuze voor elke gelegenheid. Dit gerecht zal de liefhebbers van vlees en degenen die de smaak van de wilde natuur waarderen, plezieren.