Kalkoenrol gevuld met groenten
Eerst bereiden we de vulling voor. In een lepel boter bakken we de gezouten en geppeperde eieren, die een lopende consistentie moeten hebben. Vervolgens voegen we er bevroren groenten aan toe. Een plak vlees...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
300 g plakje kalkoenvlees
zout
1 eetlepel mosterd
Vulling
1 eetlepel boter
2 eieren
zout
gemalen zwarte peper
1 kopje bevroren groentemix Mochovanka
stukje rode paprika
Voor de saus
2 cm plakje boter
1 ui
50 g wortel
60 g selderij
1 eetlepel volle mosterd
1 bouillonblokje
1/4 rode paprika
1 eetlepel bloem
350-400 ml volle melk
Kookinstructies
Eerst bereiden we de vulling voor. In een lepel boter bakken we meer geslagen en gekruide eieren. Aan het mengsel voegen we bevroren groenten toe.
We kloppen het vlees goed plat, zouten het en strijken er mosterd op. Op twee derde van het vlees brengen we de vulling aan en voegen we reepjes paprika toe. Daarna rollen we de rolade op en verstevigen deze met een draad.
We raspen de selderij en wortel grof. De fijngehakte ui, die we hebben geschild, bakken we in de snelkookpan tot hij glazig is.
In de pan doen we de geraspte groenten, laten we ze smelten, en daarna voegen we de rolade toe en overgieten deze met heet water (ongeveer 300 ml). We voegen mosterd, gesneden paprika en bouillon toe. We sluiten de pan af en laten ongeveer 30 minuten stoven, tot het zacht is.
We halen de zachte rolade eruit, ontdoen deze van de draad en snijden in plakken. We mixen de groenten met het sap met een staafmixer en verdikken het met een mengsel van bloem en koud melk. Indien nodig kunnen we verder zouten.
We snijden de rolade in dikkere stukken, leggen deze op een bord, voegen dumplings en saus toe en serveren.
Wat u nog niet wist over dit recept Kalkoenrol gevuld met groenten
Kalkoenrollade gevuld met groenten is een heerlijke en gezonde schotel die elke vleesliefhebber zal aanspreken. Mals kalkoenvlees wordt zorgvuldig uitgerold en gevuld met een mengsel van verse groenten, zoals wortel, paprika en courgette. Deze combinatie zorgt niet alleen voor een uitstekende smaak, maar ook voor een rijke voedingswaarde. De rollade wordt vervolgens goudbruin gebakken, waardoor hij sappigheid en malsheid verkrijgt. Het wordt doorgaans geserveerd met aardappelpuree of een groentesalade, wat het een ideaal gerecht maakt voor feestelijke gelegenheden en gewone familiemaaltijden.
Tomas Rohlena