Gegrilde kipfilet
Zomerse barbecue mag niet zonder deze sappige lekkernij. Gegrilde kipfilet moet echter nog zijn sappigheid verkrijgen. Hoe je dat doet, ontdek je in dit recept. Citroensap en sojasaus geven het iets droge vlees een nieuwe impuls, terwijl de zoetzure smaak perfect past bij zomerse avonden en een lichte maaltijd bij zonsondergang. Gegrilde kipfilet zal zeker ook in de smaak vallen bij de kleinste eters. Veel recepten voor gegrilde kipfilet op deze link.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
100 ml olijfolie
3 eetlepels citroensap
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels balsamicoazijn
50 g bruin suiker
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 eetlepel Worcestershire-saus
1 kg kippendijen
zout
versgemalen peper
Kookinstructies
Meng eerst grondig de olijfolie, citroensap, sojasaus, balsamicoazijn, bruine suiker, knoflook en Worcestersaus door elkaar. Voeg zout en peper toe.
Prik de kipfilets in zodat de marinade beter kan intrekken. Giet de voorbereide marinade in een kom. Zet het minstens een half uur in de koelkast, maar langer maakt het resultaat veel beter.
Grill het vlees op de hete grill gedurende ongeveer 5-6 minuten. Serveer met citroen om erover te sprenkelen.
Wat u nog niet wist over dit recept Gegrilde kipfilet
Gegrilde kipfilets zijn een populair gerecht over de hele wereld vanwege hun eenvoud en smaak. Kipvlees wordt gemarineerd in een mengsel van kruiden, specerijen, olijfolie en citroensap, wat zorgt voor sappigheid en een sterke smaak. Door te grillen op hoge temperatuur ontstaat er een aantrekkelijke korst, terwijl het binnenin zacht en mals blijft. Dit gerecht is niet alleen gezond, maar ook veelzijdig - het kan alleen worden geserveerd met verse groenten of als onderdeel van verschillende salades, pasta's of sandwiches. Gegrilde kipfilets zijn de ideale keuze voor zomerbarbecues en een snel diner.