Kip à la paprika

Kip à la paprika
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Probeer de paprikakip zoals we het thuis maken.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 kg kip
1 stuk ui
1 eetlepel zoete paprika
1 eetlepel hete paprika
2 eetlepels room
4 eetlepels olie
2 eetlepels bloem
1 dl water

Kookinstructies

Kip schoonmaken, afspoelen en gaar koken. Zout naar smaak toevoegen. Het zachte kip eruit halen en pluizen. De bouillon zeven en apart zetten.

Uien schoonmaken en fijnsnijden. In een pan olie verhitten en de ui goudbruin bakken. Zoete en pittige paprika toevoegen, kort meebakken en de bouillon erbij schenken, even laten koken. Water met bloem mengen en toevoegen aan de saus. Tot slot stukjes vlees toevoegen, laten koken en met room indikken.

Kip paprika serveren met broodknödel.

Wat u nog niet wist over dit recept Kip à la paprika

Kip paprikaschotel is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat het hart van veel fijnproevers heeft veroverd. De belangrijkste ingrediënten zijn kip, paprika, ui en room. Dit gerecht kenmerkt zich door zijn fijne smaak en rijke, romige saus die perfect past bij pasta, rijst of dumplings. De bereiding van kip paprikaschotel is eenvoudig, maar het resultaat is zeer bevredigend. Dankzij zijn heerlijkheid en eenvoud is het populair in huishoudens en restaurants in heel Tsjechië.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.5/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gevogelte
Štítky: Tsjechische keuken, saus

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kip à la paprika.

Reactie toevoegen