Kipfilet met olijven en tomaten
Lunch voor 2 personen.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 blik olijven
1 st ui
gemalen zwarte peper
1 st paprika, rood of geel
2 plakken kipfilet
2 st tomaten
1 theelepel zout
1 theelepel steakkruiden, kipkruiden of ander naar smaak
1 mok rijst (Basmati)
Kookinstructies
Kippenborst wassen we onder stromend water en kloppen ze vervolgens lichtjes plat.
We snijden de gesneden ui, olijven en tomaten in ringen, de paprika in reepjes. We zetten de rijst op (ik raad Basmati aan). Gedurende de kooktijd van de rijst kunnen we ons gerecht ook bereiden.
Verhit olie in een pan en bak de kipfilets snel aan beide zijden. Haal het vlees eruit, voeg de ui toe en leg het vlees er weer bovenop. We blijven dit doen totdat de ui glazig is. Voeg vervolgens de olijven en de gesneden paprika met tomaat toe. Bak even mee en breng op smaak met onze gekozen kruiden, peper en zout. Voeg een beetje water toe en laat het even sudderen.
Serveer de kipfilets onmiddellijk met de reeds gekookte rijst, gegarneerd met groenten.
Wat u nog niet wist over dit recept Kipfilet met olijven en tomaten
Kipfilet met olijven en tomaten is een heerlijk gerecht dat sappige kip combineert met de rijke smaken van olijven en verse tomaten. Dit recept is eenvoudig te bereiden en ideaal voor een familiediner of een uitnodiging aan vrienden. De kip wordt eerst goudbruin gebakken, waarna olijven en tomaten worden toegevoegd, die het gerecht frisheid en aroma geven. Het wordt geserveerd met rijst of vers brood, wat de smaak van deze delicatesse nog meer accentueert. Op deze manier kunt u genieten van een gezonde en smakelijke maaltijd vol vitaminen en mineralen.