Kip China met jasmijnrijst

Spoel de rijst goed af en doe deze in een pan met water in de verhouding van 1 deel rijst op 2 delen water. Kook het langzaam gedurende ongeveer 20 minuten, totdat het zacht is. Schil de wortel en snijd deze...
Ingrediënten en wat u nodig heeft
2 kipfilets
0,5 ui
100 g wortelen
60 g bevroren erwten
150 g jasmijnrijst
1 eetlepel sojasaus
chili
gedroogde knoflook
peper
zout
olie
Kookinstructies
Eerst spoelen we de rijst en daarna doen we deze in een pan met water in de verhouding van 1 deel rijst op 2 delen water. We koken de rijst op een laag vuur gedurende ongeveer 20 minuten, totdat hij zacht is. We schillen de wortel, snijden deze in stukjes en koken totdat ook deze zacht is.
Ondertussen bereiden we het vlees, dat we grondig wassen en in hapklare blokjes snijden. We hakken de ui fijn en fruiten deze in olie. We voegen zout en peper toe aan het vlees en doen het daarna in de pan. Naar smaak kruiden we de stukjes vlees met chilipoeder en bakken we dit.
Wanneer het vlees goudbruin is gebakken, voegen we een kleine hoeveelheid water toe, mengen we de gekookte rijst en wortel erdoor. Tot slot voegen we sojasaus, gedroogde knoflook en erwten toe, en roeren we alles goed door.
Wat u nog niet wist over dit recept Kip China met jasmijnrijst
Kip China met jasmijnrijst is een populair gerecht dat exotische smaken verbindt met de eenvoud van bereiding. In deze delicatesse wordt sappig kippenvlees geserveerd met een kleurrijk groentenmix, verwarmd in een heerlijke sojasaus. Jasmijnrijst, waarvan de fijne, bloemige geur perfect samengaat met het gerecht, biedt een ideale basis. Dit gerecht is niet alleen smaakvol, maar ook gezond, vol eiwitten en vitamines. Het is een ideale keuze voor liefhebbers van de Aziatische keuken en snel koken.