Kip met chocoladesaus
Vlees op smaak brengen met zout en royaal bestrooien met sinaasappelpeper. Aanbraden in een pan aan beide zijden en vervolgens in een voorverwarmde oven op 220°C plaatsen voor 10 minuten om verder te garen. In het vet…
Ingrediënten en wat u nodig heeft
Kipfilet naar aantal eters
zout
sinaasappelpeper (of andere favoriete kruiden)
olie
Voor de saus
40 g pure chocolade
3 EL ketchup
1-2 EL harissa
1 EL honing
100 ml sterke bouillon of bouillonblokje
zout
Kookinstructies
Vlees kruiden we met zout en rijkelijk bestrooien met sinaasappelpeper.
We bakken aan beide kanten in de pan en plaatsen het daarna 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C.
In de pan doen we ketchup, harissa, honing en gieten we bouillon erbij.
We mengen het en voegen stukjes chocolade toe.
We laten het helemaal smelten en kruiden het indien nodig met zout, eventueel harissa of ketchup.
De saus mag niet te dikke consistentie hebben.
Wat u nog niet wist over dit recept Kip met chocoladesaus
Kip met chocoladesaus is een ongewoon, maar fascinerend gerecht dat zoute en zoete smaken combineert. Het sappige kippenvlees gaat uitstekend samen met de rijke, romige chocoladesaus, die diepte en complexiteit aan het gerecht toevoegt. Deze combinatie is geïnspireerd op de Mexicaanse keuken, waar chocolade vaak voorkomt in vleesgerechten. Kip met chocoladesaus wordt gewoonlijk geserveerd met rijst of groenten, wat een heerlijke en onvergetelijke gastronomische ervaring creëert.
Tomas Rohlena