Pikante kippenvleugels (hete kippenvleugels)

Pikante kippenvleugels (hete kippenvleugels)
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 2

In een grote kom doen we de bloem, paprika, cayennepeper, zout en mengen alles grondig. Op een laag vuur smelten we de boter in een pan en voegen we de chili toe.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

1 kopje boter (225 g)
5 eetlepels chilisaus of tabasco
1 theelepel peper
theelepel knoflookpasta of gedroogde knoflook
2 kopjes bloem
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels cayennepeper
2 theelepels zout
30 kippenvleugels (kamertemperatuur)
plantaardige olie

Kookinstructies

In een grote kom doen we de bloem, paprika, cayennepeper en zout, en alles goed mengen.

Op een laag vuur smelten we boter in een pan en voegen we chilisaus, peper en knoflook toe, alles goed mengen. De mix gieten we direct over in een kleinere kom en laten we een beetje afkoelen, maar niet zodat het stolt.

De vleugels worden in de bloemmix gewenteld, daarna onderdompelen we ze in het botermengsel en wonden we ze opnieuw in de bloem. De vleugels moeten op kamertemperatuur zijn, anders zou de mix kunnen stollen en zich niet aan de kip hechten. De bedekte vleugels leggen we op een bord en laten we 60 tot 90 minuten in de koelkast rusten om goed te marineren.

Eerst verhitten we olie tot hoge temperatuur en vervolgens bakken we de kippenvleugels tot ze goudbruin zijn. We draaien ze een paar keer om. Na het uitnemen drogen we ze af met een papieren handdoek.

Wat u nog niet wist over dit recept Pikante kippenvleugels (hete kippenvleugels)

Heftige kippenvleugels, ook wel bekend als hete kippenvleugels, zijn een heerlijk gerecht dat de harten van veel liefhebbers van pittig eten heeft veroverd. Deze vleugels worden gemarineerd in pittige sauzen, die vaak tabasco of chili bevatten, en worden vervolgens goudbruin gebakken of gefrituurd. Ze worden geserveerd met verschillende dips, zoals blauwe kaas of ranch, die helpen om hun pittigheid in balans te brengen. Ideaal voor feesten of als hoofdgerecht, heftige kippenvleugels zijn een gegarandeerde hit voor iedereen die houdt van adrenaline op het bord.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.6/5 (29 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gevogelte
Tag: kip, gevogeltevlees, lunch, vakantie / zondag, gewone dag, diner, frituren, veeleisend, veeleisend, pittig, marineren

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Pikante kippenvleugels (hete kippenvleugels).

Reactie toevoegen