Kalkoen gehakt met groenten en couscous

Kuskus doen we in een kom, besprenkelen we met olijfolie en mengen we goed door met een vork. Een beetje zout toevoegen en met kokend water overgieten. We mengen opnieuw met een vork.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
200 g kalkoengehakt
200 g champignons
1 rode paprika
1 ui
3 teentjes knoflook
2 theelepels kerriepoeder
1 kopje couscous
zout
gemalen gekleurde peper
olijfolie
parmezaan
Kookinstructies
We doen de couscous in een kom, druppelen er een lepel olijfolie over en mengen met een vork. Lichtjes zouten en overgieten met een beker kokend water. We mengen opnieuw met een vork, dekken af en laten het ongeveer 10 minuten staan, zodat het kan zwellen.
In een kleine hoeveelheid olijfolie bakken we de gesneden ui goudbruin, daarna voegen we het kalkvlees toe. We bakken het, zouten, peppen en mengen de reepjes rode paprika en plakjes knoflook erdoor.
Na een tijdje voegen we de kwarten gewassen champignons en curry toe. We voegen een kleine hoeveelheid water toe en laten het een paar minuten koken, zodat een deel van de vloeistof verdampt en de groenten krokant blijven.
We mengen dit met de opgebouwde couscous en voor een betere smaak bestrooien we het op het bord met Parmezaanse kaas.
Wat u nog niet wist over dit recept Kalkoen gehakt met groenten en couscous
Vlees van kalkoen met groenten en couscous is een gezonde en smakelijke maaltijd die elke liefhebber van goede keuken zal plezieren. Gemalen kalkoenvlees is licht en vol eiwitten, terwijl verse groenten het gerecht vitaliteit en kleur geven. Couscous, snel en eenvoudig te bereiden, komt perfect samen met het hele gerecht en creëert een geweldige textuur. Deze maaltijd is de ideale keuze voor een snelle lunch of diner, die niet tekortschiet in voedingswaarde en smaken die uw zintuigen zullen verwennen.