Kalkoen gehakt met groenten en couscous

Kalkoen gehakt met groenten en couscous
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 4

Kuskus doen we in een kom, besprenkelen we met olijfolie en mengen we goed door met een vork. Een beetje zout toevoegen en met kokend water overgieten. We mengen opnieuw met een vork.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

200 g kalkoengehakt
200 g champignons
1 rode paprika
1 ui
3 teentjes knoflook
2 theelepels kerriepoeder
1 kopje couscous
zout
gemalen gekleurde peper
olijfolie

parmezaan

Kookinstructies

We doen de couscous in een kom, druppelen er een lepel olijfolie over en mengen met een vork. Lichtjes zouten en overgieten met een beker kokend water. We mengen opnieuw met een vork, dekken af en laten het ongeveer 10 minuten staan, zodat het kan zwellen.

In een kleine hoeveelheid olijfolie bakken we de gesneden ui goudbruin, daarna voegen we het kalkvlees toe. We bakken het, zouten, peppen en mengen de reepjes rode paprika en plakjes knoflook erdoor.

Na een tijdje voegen we de kwarten gewassen champignons en curry toe. We voegen een kleine hoeveelheid water toe en laten het een paar minuten koken, zodat een deel van de vloeistof verdampt en de groenten krokant blijven.

We mengen dit met de opgebouwde couscous en voor een betere smaak bestrooien we het op het bord met Parmezaanse kaas.

Wat u nog niet wist over dit recept Kalkoen gehakt met groenten en couscous

Vlees van kalkoen met groenten en couscous is een gezonde en smakelijke maaltijd die elke liefhebber van goede keuken zal plezieren. Gemalen kalkoenvlees is licht en vol eiwitten, terwijl verse groenten het gerecht vitaliteit en kleur geven. Couscous, snel en eenvoudig te bereiden, komt perfect samen met het hele gerecht en creëert een geweldige textuur. Deze maaltijd is de ideale keuze voor een snelle lunch of diner, die niet tekortschiet in voedingswaarde en smaken die uw zintuigen zullen verwennen.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.8/5 (34 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gevogelte
Tag: gehakt, champignons, gevogeltevlees, lunch, eenvoudig, snel, gewone dag, diner, eenvoudig, voor beginners, binnen 30 minuten, verstikking, kalkoenvlees

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Kalkoen gehakt met groenten en couscous.

Reactie toevoegen