Geroosterde kalkoen met vulling

Geroosterde kalkoen, gevuld met een mengsel van organen, spek en amandelen, is ideaal voor feesten. Het heeft een gouden korst aan de buitenkant en is van binnen mals en sappig.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
1 kalkoen
4 broodjes
200 ml melk
150 g spek
1 theelepel gedroogde peterselie (of vers)
2-3 eetlepels amandelen (gehakt)
1/2 appel (in blokjes gesneden)
2 eieren
zout
gemalen peper
vleeskruiden
1 kleine ui
Voor het bestrijken van de kalkoen
2 eetlepels olie
gemalen komijn
zout
zoete paprika
Kookinstructies
Leverpastei mengen we door elkaar. We Snijden het brood in kleine stukjes. Het spek hakken we fijn. We snijden de appel in kleine blokjes.
We doen het brood in een kom en gieten er melk overheen.
Als het brood zich met melk heeft verzadigd, voegen we de lever, amandelen, gesneden spek, appel, peterselie, zout, gemalen peper en ei toe, en mengen alles goed door elkaar.
We maken de kalkoen zout en vullen de buikholte met de vulling.
We naaien het dicht met draad of bevestigen het met een naald. We ontdoen de ui van de schil en hakken deze fijn.
We mengen de olie met gemalen komijn, zout en zoete paprika.
We leggen spek en ui op de bodem van de braadslee, en plaatsen daar de gevulde kalkoen in, die we insmeren met de olie- en specerijenmix.
We bedekken het met een deksel en zetten het in de oven. We bakken op een temperatuur van 200-250 °C. De baktijd hangt af van de grootte van de kalkoen.
Vervolgens verwijderen we het deksel en bakken we nog 20 minuten zodat de kalkoen een mooie kleur krijgt.
Als bijgerecht kunnen we ervoor kiezen om aardappelknödel met zuurkool te serveren, of gekookte aardappelen met coleslaw.
Wat u nog niet wist over dit recept Geroosterde kalkoen met vulling
Gegrilde kalkoen met vulling is een traditioneel gerecht dat vaak wordt bereid tijdens feestelijke gelegenheden, zoals Kerstavond of familiefeesten. De krokante huid van de kalkoen verbergt sappig vlees dat perfect samengaat met de rijke vulling van brood, kruiden, groenten en soms noten of gedroogd fruit. Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar symboliseert ook de familiale gezelligheid en gezamenlijke momenten aan tafel. Het wordt meestal geserveerd met aardappelsalade of gebakken aardappelen en saus, wat het geheel bijzonder maakt.