Gekruide eend in zuurkool

Gekruide eend in zuurkool
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Porties: 1

De gezouten eend bakken we in de oven tot hij een goudbruine kleur krijgt, terwijl we hem bedruppen met het braadvet. In het reuzel fruiten we de ui, daarna voegen we de gesneden kool, laurierblad en komijn toe en stoven we alles.

Ingrediënten en wat u nodig heeft

eend
bodekool
1 ui
1 groene paprika
bloem
reuzel
komijn
suiker
1 laurierblad
azijn

Kookinstructies

Zout de eend en bak deze in de oven tot hij goudbruin is en giet af en toe het sap erover.

Bak de ui flink in het vet, voeg de gesneden kool, laurierblad en komijn toe, laat alles sudderen, breng op smaak met azijn en suiker, meng vervolgens de in dunne reepjes gesneden paprika erdoor, strooi er bloem over en meng goed.

Snijd de eend in stukken, doe deze terug in de braadslee, voeg de kool toe en laat het samen nog in de oven sudderen. Serveer met knoedels of gekookte aardappelen.

Wat u nog niet wist over dit recept Gekruide eend in zuurkool

Gekonfijte eend in zuurkool is een traditioneel Tsjechisch gerecht dat iedere liefhebber van sterke smaken zal plezieren. Knapperige eend wordt langzaam geroosterd, wat zorgt voor sappig vlees en een perfecte smaak. Het wordt geserveerd op een bedje van zuurkool, die perfect samengaat met het vlees en het gerecht een aangename zuurheid geeft. Dit gerecht is vooral populair tijdens feestelijke gelegenheden en vieringen, wanneer families genieten van zijn rijkdom en authenticiteit. Met knoedels of aardappelen vormt het een perfecte combinatie die bij iedereen indruk zal maken.

Vindt u dit recept leuk? Geef het 5 sterren!

Huidige beoordeling van het recept 4.1/5 (23 stemmen)

avatar autora Tomas Rohlena
Tomas Rohlena is een veelzijdige persoonlijkheid met een brede kennis. Hij is een grote liefhebber van eten en af en toe koken. Hij geniet ook van gastronomische ervaringen in restaurants. Elke zondag kijkt zijn familie uit naar zijn traditionele lunch die hij bereidt.
sociale media pictogram sociale media pictogram

Waar is dit recept ingedeeld?

Categorieën: Gevogelte
Tag: gevogeltevlees, frituren, lunch, tsjechisch, gebraden, kool, veeleisend, veeleisend, verstikking, zoet en zuur, eendenvlees

Reacties

Plaats de eerste reactie op dit recept Gekruide eend in zuurkool.

Reactie toevoegen