Russische borsjt
Jistě, prosím zadejte text, který chcete přeložit do holandštiny.
Ingrediënten en wat u nodig heeft
25 dkg rundvlees
5 stuks piment
25 dkg varkensvlees
15 dkg kipvlees
2 stuks laurierblad
1 stuks rode biet
2 stuks ui
2 stuks wortel
10 stuks hele peperkorrels
5 stuks kruidnagel
2 stuks soepbotten
1 blikje tomatenpuree
2 stuks pikante worst
Voor de decoratie zure room
peterselie
dille
Kookinstructies
Doe de soepbotten en al het bereid vlees in de pan. Voeg daar kruidnagel, hele peperkorrels, laurierblaadjes en kruidnagel aan toe. Giet alles onder met water. Kook totdat het vlees zacht is.
Was ondertussen de rode biet en zet deze op om te koken. Ook weer totdat deze zacht is.
Verhit in de pan boter, waarin je de in blokjes gesneden ui bakt. Voeg vervolgens de geraspte wortel toe en na een korte bakperiode giet je de voorbereide bouillon van het vlees en de botten erbij. Voeg dan de in blokjes gesneden aardappelen en gesneden kool toe. Na ongeveer 15 minuten koken, voeg je de geschilde, geraspte rode biet toe, samen met tomatenpuree, geperste knoflook en in plakjes gesneden worst en al het gekookte vlees. Gooi de botten weg.
Zout en suiker naar smaak toevoegen.
Laat nog ongeveer 3 minuten koken.
Klassieke borsjt wordt geserveerd met zure room en fijngehakte peterselie en dille.
Wat u nog niet wist over dit recept Russische borsjt
Russische borsjt is een traditionele soep die wordt gekenmerkt door een rijke smaak en een levendige rode kleur, die wordt gegeven door biet. Dit gerecht heeft zijn oorsprong in de Oekraïense keuken, maar is ook populair geworden in de Russische, Poolse en Wit-Russische gastronomie. Borsjt wordt meestal bereid met vlees, kool, aardappelen en wortelen, en wordt vaak geserveerd met zure room en dille. Elke familie heeft haar eigen recept, wat borsjt een zeer speciaal en variabel gerecht maakt.